Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 25 dkg liszt
- 1 ek porcukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
A töltelékhez
- krémsajt
- füstölt lazac
- uborka
- avokádó
Palacsinta sushi
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 25 dkg liszt
- 1 ek porcukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
A töltelékhez
- krémsajt
- füstölt lazac
- uborka
- avokádó
A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, és egy vékonyan kiolajozott, közepes felmelegített serpenyőben, oldalanként 1-2 percig sütjük. Miután kihűltek, jöhet a töltés; alulra kerül egy kevés krémsajt, füstölt lazac szeletek és a meghámozott, magjaitól megszabadított uborka csík vagy avokádó szeletek. Szorosan feltekerjük a palacsintánkat, és egy éles késsel kb. 2 ujjnyira szeleteljük őket. Stílusosan kínálhatunk mellé szója szószt vagy wasabit.