Hozzávalók
- 250 g linguine
- só
- 90 g vaj
- 1 db citrom
- kb. 150 ml a tészta főzővizéből
- őrölt bors
- 50 g parmezán
Pasta al limone, az olaszok citromos tésztája
Hozzávalók
- 250 g linguine
- só
- 90 g vaj
- 1 db citrom
- kb. 150 ml a tészta főzővizéből
- őrölt bors
- 50 g parmezán
A citromos tészta elkészítéséhez a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük. Közben a vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, és kanalazunk rá a tészta főzővizéből, majd az egészet beforraljuk.
@streetkitchenhu Pasta al limone – Citromos tészta 🍋🧀🍝 #foryou #fyp #pastaallimone #pasta #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Lemon Tree – Alle Farben & Fools Garden
Végül a leszűrt tésztát is belekeverjük, összerottyantjuk, ráreszeljük a parmezánt, és ehetjük is.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a citromos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tuti tészta:
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel
Pangrattato pasta – az olaszok fantasztikus morzsás tésztája
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti