Hirdetés

Pasta e lenticchie - lencsés pasta

Hozzávalók

2
főre
+
300 g rigatoni tészta
5 - 6 szelet bacon
1 fej vöröshagyma (kicsi)
1 szál sárgarépa
½ szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 ág friss rozmaring
2 ág friss kakukkfű
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
250 g főtt lencse
50 g parmezán
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pasta e lenticchie - lencsés pasta

Egy jól lepirított soffritto (hagyma-zeller-répa) és bacon kombó legalább annyira jellemző az olaszokra, mint nálunk a “zsíron fonnyasszunk meg egy kevés hagymát” kezdés. Ennek a tésztának is ez az alapja, amibe paradicsomon és a fűszereken kívül igazából csak lencse kerül. DE! Ennél a kajánál fontosak a pirítási idők, mert így fognak kioldódni az ízek ebből a néhány egyszerű alapanyagból! Ha pedig ezt már százszor megcsináltátok (mert annyira jó) akkor cseréljétek ki a lencsét babra, azzal is isteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g rigatoni tészta
5 - 6 szelet bacon
1 fej vöröshagyma (kicsi)
1 szál sárgarépa
½ szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 ág friss rozmaring
2 ág friss kakukkfű
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
250 g főtt lencse
50 g parmezán
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A tésztát sós vízben al dentére főzzük és a főzőléből 1 decit félre rakunk, a tésztát leszűrjük. Egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten alaposan lepirítjuk az apróra vágott bacont, hogy kisüljön a zsírja. Ha megpirult, kivesszük és  a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pirítjuk az finomra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát.

Ezután rátesszük a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és még így is pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük a passatával és a félretett főzővízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig rotyogtatjuk. Közben belerakjuk a lencsét és ha letelt az idő elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt és elkeverjük benne az olívaolajat, és tálalhatunk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások