Hozzávalók
- 250 g fusilli
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
díszítéshez
- 2 - 3 db szárított paradicsom
- pár levél friss bazsalikom
Pasta e ricotta- az olasz túrós tészta
Hozzávalók
- 250 g fusilli
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
díszítéshez
- 2 - 3 db szárított paradicsom
- pár levél friss bazsalikom
A tésztát sós vízben al dentére főzzük és 1,5 decit megtartunk a főzővízből. A ricottát kikeverjük a főzővízzel, sóval, borssal, parmezánnal és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tésztára.
Fellazítjuk az egészet az olívaolajjal, hogy még krémesebb legyen. Aprított szárított paradicsommal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha tetszett a pasta e ricotta- az olasz túrós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!