A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g penne tészta
- 1 marék reszelt parmezán
- 50 g vaj
- 4 - 5 ek tészta főzővíz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
A húsos raguhoz
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csipet oregánó
- 1 csipet fahéj
- 2 - 3 db babérlevél
- frissen őrölt szerecsendió
- só, bors
- 500 ml passata
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika
A besamelhez
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1.2 l tej
- só, fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 2 db tojás
Az összeállításhoz
- vaj
- olívaolaj
- parmezán
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g penne tészta
- 1 marék reszelt parmezán
- 50 g vaj
- 4 - 5 ek tészta főzővíz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
A húsos raguhoz
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csipet oregánó
- 1 csipet fahéj
- 2 - 3 db babérlevél
- frissen őrölt szerecsendió
- só, bors
- 500 ml passata
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika
A besamelhez
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1.2 l tej
- só, fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 2 db tojás
Az összeállításhoz
- vaj
- olívaolaj
- parmezán
A húsos raguhoz a darált húst egy kevés olajon, jó forró edényben elkezdjük lepirítani. Ha a hús kifehéredett, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megszórjuk a fűszerekkel. Felöntjük a passatával, belenyomjuk a fokhagymákat, majd magas lángon hagyjuk, hogy az egész picit lepiruljon. Utána felöntjük fél liter vízzel és kb. 40 percen át rotyogtatjuk. Ha szép krémes és sűrű a ragu, levesszük a tűzről, és megcsináljuk a besamelt.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Csomómentesre elkeverjük, és ha besűrűsödött, fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a tojást.
A tésztát az előírtnál 2 perccel rövidebb ideig főzzük sós vízben, majd leszűrjük. Összekeverjük a parmezánnal és a vajjal, adunk hozzá a tészta főzővizéből 4-5 kanálnyit és 1 kanál besamelt.
Egy tepsit kivajazunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és belerakjuk a tészta felét. Erre jöhet a húsos ragu, rá egy marék reszelt parmezán, a maradék tészta és az egészet leöntjük a besamellel. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy jól összeálljon, majd kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a pasticcio receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!