Hozzávalók
- 500 g penne, vagy más száraztészta
- 1 marék bazsalikomlevél
- 4 ek ricotta
- 7 - 8 db koktélparadicsom
- 1 kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
- 1 púpozott ek reszelt parmezán
- ½ dl olívaolaj
- só, bors
- parmezán és bazsalikomlevelek a tészta tetejére
Penne pesto rossóval = vacsora 10 perc alatt
Hozzávalók
- 500 g penne, vagy más száraztészta
- 1 marék bazsalikomlevél
- 4 ek ricotta
- 7 - 8 db koktélparadicsom
- 1 kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
- 1 púpozott ek reszelt parmezán
- ½ dl olívaolaj
- só, bors
- parmezán és bazsalikomlevelek a tészta tetejére
A tésztát lobogó, forró, sós vízben elkezdjük kifőzni, közben pedig pont van időnk elkészíteni a piros pestót is. Ehhez egy aprítógépbe dobáljuk a hozzávalókat, majd az egészet lezúzzuk a géppel. A kifőtt tésztát leszűrjük és egy tálba öntjük, majd rákanalazzuk a pestót.
Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol beborítsa a tésztát, majd ha ez megtörtént, már tálalhatunk is. A kész ételt díszítsük parmezánforgácsokkal, bazsalikomlevelekkel és persze locsoljuk meg egy kevés extra szűz olívaolajjal. Kész! Azért ez tényleg elég egyszerű, ugye..?
Nem elég a gyors tésztareceptekből? Próbáljátok ki EZT is!