Hozzávalók
- ½ db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 250 g fusilli tészta
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkemellfilé (1 egész)
- 200 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A piros pesztóhoz
- 2 ek fenyőmag
- 15 db olajban eltett szárított paradicsom
- 3 ek a paradicsom olajából
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 30 g reszelt parmezán
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- ½ db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 250 g fusilli tészta
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkemellfilé (1 egész)
- 200 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A piros pesztóhoz
- 2 ek fenyőmag
- 15 db olajban eltett szárított paradicsom
- 3 ek a paradicsom olajából
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 30 g reszelt parmezán
- 2 ek olívaolaj
A cukkinit elfelezzük, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, majd kiszedjük.
Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot, majd egy aprítógépbe tesszük a piros pesztó többi hozzávalójával együtt, és lezúzzuk.
A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt: a hagymát és a fokhagymát apróra, a csirkét kis kockákra vágjuk, majd a cukkini serpenyőjébe öntünk még 1 evőkanál olajat, és megpirítjuk rajta a csirkét. Ha kifehéredett a hús, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor mehet rá a pesztó, illetve a tejszín, és felforraljuk.
Végül a csirkéhez keverjük az időközben megfőtt tésztát, és legalább 200 ml-t a főzővizéből is, majd jöhet bele a sült cukkini és az apróra vágott friss petrezselyem. Összeforgatjuk a tésztát, és tálalunk.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pesztós recept:
Tejszínes-pesztós tészta baconnel
Csirkés-spárgás-pesztós tészta
Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs