Hirdetés

Rántott rigatoni sütőben sütve

Hozzávalók

4
főre
+
150 g rigatoni tészta

A mártáshoz

6 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
olívaolaj
300 ml passata
15 g parmezán
2 marék spenót (nagy)
200 ml tejszín
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom

A töltelékhez

500 g darált marhahús
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 tk só
frissen őrölt bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
0.25 db frissen reszelt szerecsendió

A kirántáshoz

2 tojás
1 csipet só
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tetejére

15 g parmezán
1 gömb mozzarella
Hirdetés

Rántott rigatoni sütőben sütve

Ha van kedvetek egy kis időt a konyhában tölteni, vagy ha a barátokkal akartok egy jó kis tésztát csinálni, akkor ez a tökéletes recept: töltsétek meg, majd rántsátok ki, ültessétek egy krémes pariszószba a jó öreg tésztát, és amíg a sütőben tökéletesre sül, már el is indulhat a buli egy pohár vörösborral vagy sörrel! :P
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 g rigatoni tészta

A mártáshoz

6 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
olívaolaj
300 ml passata
15 g parmezán
2 marék spenót (nagy)
200 ml tejszín
100 ml víz
1 csokor friss bazsalikom

A töltelékhez

500 g darált marhahús
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 tk só
frissen őrölt bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
0.25 db frissen reszelt szerecsendió

A kirántáshoz

2 tojás
1 csipet só
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tetejére

15 g parmezán
1 gömb mozzarella

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, és most kivételesen, ha leszűrtük, átmossuk hideg vízzel (ezáltal már biztos, hogy nem fő tovább és nem lesz ragacsos a keményítőtartalma miatt). A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd habzsákba töltjük. Levágjuk a végét, úgy, hogy beleférjen majd a tésztába (ez kb. 2-3 mm). Ezután a tölteléket beletöltjük egyesével a tésztákba. Ha az összes tészta kész, rárakjuk egy tálcára és berakjuk a hűtőbe addig, amíg a többi előkészülettel végzünk.

A maradék tölteléket kiszedjük a zsákból, golyókat formázunk belőle és egy nagyobb serpenyőben 2 kanál olívaolajon megpirítjuk őket, majd kiszedjük. Ugyanebbe a serpenyőbe rakunk még egy kis olívaolajat és üvegesre pároljuk benne az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, amivel picit lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával, vízzel és 10-15 percig rotyogtatjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt. Ha felforrt, belereszeljük a parmezánt, beledobjuk a spenótot, az apróra vágott bazsalikomot (a szárával együtt!) majd elzárjuk alatta a lángot. Az egészet egy közepes méretű tepsibe öntjük.

A töltött tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban  aranybarnára sütjük. A megsült tésztákat lecsepegtetjük és a paradicsomszószba rakjuk, a húsgombócokkal együtt. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások