Hozzávalók
2
személyre
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A paradicsomszószhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- oreganó
- bazsalikom
- 2 csipet cukor
A töltelékhez
- 200 g ricotta
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk bazsalikomos pesto
- 1 marék bébispenót
Tortellini spenóttal és ricottával töltve
Ha házilag készítetek pasztát, akkor már eleve nagyon jó arcok vagytok, de ha az egyik legfrankóbb fajtával, a tortellinivel kezditek, akkor meg aztán tényleg! Most egy ricottás-spenótos tészta receptet hoztunk nektek, amit jól leöntöttünk egy isteni házi paradicsomszósszal is. Nem is tudunk mást mondani, mint hogy irány a konyha, nyűgözzétek le a családot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hozzávalók
2
személyre
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A paradicsomszószhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- oreganó
- bazsalikom
- 2 csipet cukor
A töltelékhez
- 200 g ricotta
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk bazsalikomos pesto
- 1 marék bébispenót
Tortellini egyszerűen
- Ha még variálnál a tölteléken, akkor csekkold le ezt a receptet is! Biztos, hogy a diós és a sütőtökös töltelék is ízleni fog!
- Akár tejszínes szósszal is elkészíthetitek, amihez szósz ötletet itt találtok.
- A házi tésztáknak nagyon kevés idő kell, amikor feljön a víz tetejére, onnantól egy perc és már le is szűrhetjük. Vigyázzunk, nehogy túl főjön!
Nagyon menő házi tésztáink
Hozzászólások