Hozzávalók
- 500 g penne (vagy amit a gyerkőc szeret)
- só
- 1 ek olaj
- 2 fej brokkoli (kb. 800 g)
- 200 g pannónia sajt (vagy a gyerkőc ízlése szerinti)
- 0.25 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 100 g krémsajt
- 120 g görög joghurt
- 80 g majonéz
- 1 db zöld kaliforniai paprika (kb. 160 g)
Sajtos-brokkolis tésztasaláta
Hozzávalók
- 500 g penne (vagy amit a gyerkőc szeret)
- só
- 1 ek olaj
- 2 fej brokkoli (kb. 800 g)
- 200 g pannónia sajt (vagy a gyerkőc ízlése szerinti)
- 0.25 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 100 g krémsajt
- 120 g görög joghurt
- 80 g majonéz
- 1 db zöld kaliforniai paprika (kb. 160 g)
A sajtos-brokkolis tésztasalátához a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, elkeverjük egy kis olajjal, és hagyjuk kihűlni.
A tészta főzővizében leforrázzuk a brokkoli felét, amit aztán egy késes aprítóba teszünk, és a sajt felével morzsalékosra zúzzuk. A brokkoli másik felét puhára főzzük a vízben, majd leszűrjük, és a petrezselyemzölddel, a fokhagymával, sóval és borssal homogénre zúzzuk, majd összekeverjük a krémsajttal. A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a sajtos-brokkolis krémmel. Beleszórjuk a tésztát, majd a morzsalékos sajtos brokkolit, és alaposan összekeverjük.
A tésztasalátát legalább 1 órára hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére kockázzuk a megmaradt sajtot, és apró kockákra vágjuk a paprikát, amivel alaposan megszórjuk.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hűtés: min. 60 perc
Összesen: kb. 30 perc + hűtés
Ha tetszett a sajtos-brokkolis tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több brokkolis recept:
Sajtos-tejfölös brokkoli besütve