Hozzávalók
- 250 g penne
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g füstölt főtt tarja
- 150 g barna csiperkegomba
- 50 g füstölt sajt
- 50 g trappista sajt
- 300 ml tejszín
- só, bors
- szerecsendió
- friss petrezselyem
Sonkás-gombás penne
Hozzávalók
- 250 g penne
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g füstölt főtt tarja
- 150 g barna csiperkegomba
- 50 g füstölt sajt
- 50 g trappista sajt
- 300 ml tejszín
- só, bors
- szerecsendió
- friss petrezselyem
A gombákat száraz serpenyőben jól lepirítjuk (ha kicsik a gombák, akkor hagyhatjuk egészben őket, ha nagyobbak, akkor felezzük vagy negyedeljük őket.) A pirult gombákat kiszedjük és félretesszük. A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd jöhet rá a kockázott sonka, amit szintén kicsi megpirítunk.
Ezután felöntjük tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat. Ha szépen felolvadtak a mártásban, sózzuk, borsozzuk. A kifőtt tésztát hozzákeverjük a mártáshoz, majd a lepirított gombafejeket is beleforgatjuk.
Tálaláskor szórhatunk rá egy kis vágott petrezselymet.
Ha tetszett a sonkás-gombás penne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!