Hozzávalók
- 500 g spagetti
- 500 g főtt, füstölt sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g mascarpone
- citromhéj
- snidling
- 2 - 3 csepp citromlé
- só, bors
A házi vörös pesztóhoz
- 200 g szárított paradicsom
- 1 marék fenyőmag
- 20 g reszelt parmezán
- 10 levél friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
Hozzávalók
- 500 g spagetti
- 500 g főtt, füstölt sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g mascarpone
- citromhéj
- snidling
- 2 - 3 csepp citromlé
- só, bors
A házi vörös pesztóhoz
- 200 g szárított paradicsom
- 1 marék fenyőmag
- 20 g reszelt parmezán
- 10 levél friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
Sonka nélkül nincs húsvét, ez nem vitás. Bár a spagetti nem kifejezetten tipikus húsvéti kaja, ha így készítitek el, ez a sonkás tészta tökéletesen megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is!
A sonkás tészta elkészítéséhez a házi vörös pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk, majd lezúzzuk. Ha nem olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, hanem száraz verziót, akkor előtte forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon és könnyen krémesíthető legyen. Az olívaolajat fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy elérjük a tökéletes pesztó-állagot.
A spagettit forró, sós vízben feltesszük főni. A korábban megfőzött sonkát felkockázzuk, majd egy felhevített serpenyőbe dobjuk a felszeletelt fokhagymával együtt és kevés olívaolajon megpirítjuk. Beleteszünk egy nagy kanálnyi pesztót is, majd a mascarponét is rákanalazzuk. Az egészet összekeverjük, beletesszük a megfőtt, leszűrt tésztát, majd alaposan összeforgatjuk. A sonkás tészta tálalásakor reszelünk rá egy kevés citromhéjat, szórunk rá egy kis snidlinget, megborsozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük.
Ha tetszett a sonkás tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több húsvéti tartalom:
Sonkával, tormával, tojással töltött kalács