Hozzávalók
A tésztához
- 100 g bébispenót
- 2 db tojás
- 2 tk olívaolaj
- 210 g liszt
A töltelékhez
- 1 marék pisztácia
- 250 g ricotta
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db chili paprika (kisebb)
- ½ db citrom reszelt héja
- szerecsendió
- só, bors
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g bébispenót
- 2 db tojás
- 2 tk olívaolaj
- 210 g liszt
A töltelékhez
- 1 marék pisztácia
- 250 g ricotta
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db chili paprika (kisebb)
- ½ db citrom reszelt héja
- szerecsendió
- só, bors
A tésztához a bébispenótot forrásban lévő vízbe dobjuk max. 30 mp-re, ezután leszűrjük és jeges vízbe rakjuk át. Ezután jól kicsavarva mehet is egy aprítóba, a tojással, olajjal együtt, majd jöhet egy alapos zúzás, hogy szép sima állagot kapjunk. A lisztet egy deszkára borítjuk, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és belelocsoljuk a spenótos tojást, majd egy kés nyelével összehúzzuk, végül pedig sima tésztát gyúrunk belőle, kb. 10-12 perc folyamatos gyúrással. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 0,5-1 órára.
A töltelékhez a pisztáciát apróra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk, azután összekeverjük az összes többi hozzávalóval.
A tésztát kb. 2 mm-esre nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, a közepükre nyomunk egy nagyobb mokkáskanálnyi mennyiséget a töltelékből, és 2 szemben lévő sarkot összecsípünk, majd lenyomogatjuk a széleket (esetleg derelyevágóval formázzuk), majd a két szélső csücsköt összecsípjük.
A szószhoz a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, majd az olívaolajon kissé lepirítjuk. Mehet hozzá a citromhéj, majd a többi hozzávaló. A tésztákat pár perc alatt, forró, enyhén sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk az olajos szósszal.
Ha tetszett a spenótos tortelloni ricottakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!