Hirdetés

Sült kolbászos, paradicsomos tészta a sütőből

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 konzerv egész hámozott paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 púpozott ek cukor
1 chilipaprika
só, bors
300 g nyers olasz salsiccia kolbász (vagy valami jó minőségű nyers sütnivaló kolbász)
friss bazsalikom, majoranna, kakukkfű
500 g linguini tészta
parmezán
Hirdetés

Sült kolbászos, paradicsomos tészta a sütőből

Anu nagyon jó barátom és Norvégia egyik legkomolyabb csokiszakértője. Mégis tőle származik a legjobb olasz pasta, amit valaha is ettem. Lusta szakácsoknak ideális, csak mindent bedobálsz egyszerre a tepsibe és nincs más teendőd. Zseniális!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 konzerv egész hámozott paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 púpozott ek cukor
1 chilipaprika
só, bors
300 g nyers olasz salsiccia kolbász (vagy valami jó minőségű nyers sütnivaló kolbász)
friss bazsalikom, majoranna, kakukkfű
500 g linguini tészta
parmezán

Egy kerámia sütőedénybe belezúdítjuk a paradicsomkonzerveket, beledobáljuk a fokhagymákat, rákockázzuk a vajat, ízesítjük a cukorral, friss zöldfűszerekkel,  apróra vágott chilivel, sózzuk, borsozzuk. A tetejére ültetjük a kb. 2 centis darabokra vágott kolbászt. 225 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt elkészül. A végén kifőzzük a tésztát és összekeverjük az elkészült mártással. Már csak egy jelentős mennyiségű parmezán kerül rá és neki is eshetünk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?