Hozzávalók
- 200 g penne tészta
- parmezán
- só,bors
- olívaolaj
- 2 tk bazsalikomos pesztó
- 100 g mozzarella
- 1 fej kisebb brokkoli
- 1 mk keményítő
- 200 g bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
Sütőben sült brokkolis-bacon-ös penne
Hozzávalók
- 200 g penne tészta
- parmezán
- só,bors
- olívaolaj
- 2 tk bazsalikomos pesztó
- 100 g mozzarella
- 1 fej kisebb brokkoli
- 1 mk keményítő
- 200 g bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
Egy lábasban nagyon sós vizet rakunk fel főni. Miután felforrt, belerakjuk a pennét és al dentére főzzük. Mielőtt kész lenne, előtte kb. 2 perccel beledobjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Leszűrjük.
Egy serpenyőben a falatnyi darabokra vágott bacont egy kevés olívaolajon 2-3 perc alatt lepirítjuk. Mehet bele a szeletelt fokhagyma, picit megfuttatjuk, majd a tejszín, pesto, só, bors. Közben egy pár csepp vízzel kikeverjük a keményítőt és ezt is hozzáadjuk. 2-3 evőkanál frissen reszelt parmezánnal fejezzük be a szószt.
Összekeverjük a brokkolis tésztával. Egy tepsibe öntjük, mozzarellát tépkedünk rá és parmezánt reszelünk a tetejére, majd előmelegített 220 fokos sütőben grill fokozaton addig sütjük, amíg a sajt megpirul.