Hozzávalók
- 700 g sütőtök megtisztítva, felkockázva
- 300 g fodros nagykocka tészta
- 240 g paprikás kolbász
- 8 - 10 levél zsálya
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 50 g parmezán
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Sütőtökös, kolbászos tészta
Hozzávalók
- 700 g sütőtök megtisztítva, felkockázva
- 300 g fodros nagykocka tészta
- 240 g paprikás kolbász
- 8 - 10 levél zsálya
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 50 g parmezán
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
A kolbászos tészta elkészítéséhez a tésztát al dantére főzzük sós vízben, leszűrjük és 1 dl főzővizet félrerakunk. Egy nagy lábasban az olívaolajon megpirítjuk a zsályalevelek felét és kiszedjük. Ezután beledobjuk a sütőtököt és közepesen lángon kb. 10 percig pirítjuk. Majd jöhet rá a felszeletelt kolbász, sózzuk, borsozzuk és 3-4 percig pirítjuk.
Beletesszük a felszeletelt fokhagymát és a maradék zsályát felaprítva és ezt is kb. 3-4 percig pirítjuk. Ha lepirult, felöntjük a tészta főzőlevével, elkeverjük, majd jöhet bele a tejszín. Miután rottyant egyet, belereszeljük a parmezánt, belerakjuk a kifőtt tésztát és a sült zsályalevelekkel tálaljuk.