Hirdetés

Szuperszaftos, szuperszimpla: itt a Macaroni and Cheese!

Hozzávalók

4
személyre
+
25 dkg makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
10 dkg kockára vágott bacon
2 - 3 db tüzes chili
3 gerezd nagyobb fokhagyma
3 dkg vaj
2 csapott ek liszt
3 dl tej
2 púpozott ek mascarpone
5 dkg parmezán
5 dkg ementáli sajt (vagy bármi más)
10 dkg zöldborsó
Kevés zsemlemorzsa
Só, bors, szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szuperszaftos, szuperszimpla: itt a Macaroni and Cheese!

Az olaszok szeretnek mindent túlfinomkodni. Al dentére főzött pasta, kevés szósz, milliméter vastagságú pizza, átlátszóra szelt sonka és abból is csak néhány szelet. Szerencsére az amcsik rájöttek, hogy nem lesz abból túl nagy baj, ha 25 dekás marhahús van a burgerben, kólában pácolják az oldalast, sajtot sütnek a két centi vastag pizzatészta szélébe és az sem para, ha a makarónit még ráadásnak jól nyakon öntik egy kis baconös-chilis-triplasajtos besamelmártással is. És igazuk van!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
25 dkg makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
10 dkg kockára vágott bacon
2 - 3 db tüzes chili
3 gerezd nagyobb fokhagyma
3 dkg vaj
2 csapott ek liszt
3 dl tej
2 púpozott ek mascarpone
5 dkg parmezán
5 dkg ementáli sajt (vagy bármi más)
10 dkg zöldborsó
Kevés zsemlemorzsa
Só, bors, szerecsendió
Bevásárlólistához adom

Ezt az utóbbi remekművet készítem most el nektek: ez minden valamire való USA-beli átlagpolgár asztalára felkerül néha, a lakókocsiparkokban dekkoló arcok pedig a negyedik Jim Beam után is pillanatok alatt összedobják. Jóhogy, mivel iszonyú egyszerű cucc, figyeljétek:

1. A bacont, apróra vágott chilit és felszeletelt fokhagymát lepirítjuk egy serpenyőben.
2. Rádobjuk a vajat, megolvasztjuk és megszórjuk a liszttel. 2 percig kevergetjük
3. Több részletben hozzáadjuk a tejet és habverővel szép krémes állagúra forraljuk az egészet. Só, bors, szerecsendió megy bele.
4. Hozzáadjuk a sajtokat.
5. Sós vízben 90%-osra kifőzzük a csőtésztát.
6. A kifőtt tésztát hozzáadjuk a krémes-sajtos mártáshoz, rászórjuk a borsót és az egészet finoman átforgatjuk.
7. A tetejére kis parmezánt és zsemlemorzsát szórunk, ízlés szerint kis chilivel, paradicsomkarikával turbózzuk.
8. Az egész bemegy a sütőbe, 15 perc, 180 fok. (Előtte érdemes lecsekkolni, hogy a serpenyő tényleg befér-e a sütőbe! Ha nem, át kell önteni az egészet egy tűzálló tálba és úgy megsütni.)
9. Kész! Cool, nem?

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások