Hozzávalók
- 25 dkg makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
- 10 dkg kockára vágott bacon
- 2 - 3 db tüzes chili
- 3 gerezd nagyobb fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 3 dl tej
- 2 púpozott ek mascarpone
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg ementáli sajt (vagy bármi más)
- 10 dkg zöldborsó
- Kevés zsemlemorzsa
- Só, bors, szerecsendió
Szuperszaftos, szuperszimpla: itt a Macaroni and Cheese!
Hozzávalók
- 25 dkg makaróni, amorosi, szarvacska vagy egyéb csőszerű tészta
- 10 dkg kockára vágott bacon
- 2 - 3 db tüzes chili
- 3 gerezd nagyobb fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 3 dl tej
- 2 púpozott ek mascarpone
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg ementáli sajt (vagy bármi más)
- 10 dkg zöldborsó
- Kevés zsemlemorzsa
- Só, bors, szerecsendió
Ezt az utóbbi remekművet készítem most el nektek: ez minden valamire való USA-beli átlagpolgár asztalára felkerül néha, a lakókocsiparkokban dekkoló arcok pedig a negyedik Jim Beam után is pillanatok alatt összedobják. Jóhogy, mivel iszonyú egyszerű cucc, figyeljétek:
1. A bacont, apróra vágott chilit és felszeletelt fokhagymát lepirítjuk egy serpenyőben.
2. Rádobjuk a vajat, megolvasztjuk és megszórjuk a liszttel. 2 percig kevergetjük
3. Több részletben hozzáadjuk a tejet és habverővel szép krémes állagúra forraljuk az egészet. Só, bors, szerecsendió megy bele.
4. Hozzáadjuk a sajtokat.
5. Sós vízben 90%-osra kifőzzük a csőtésztát.
6. A kifőtt tésztát hozzáadjuk a krémes-sajtos mártáshoz, rászórjuk a borsót és az egészet finoman átforgatjuk.
7. A tetejére kis parmezánt és zsemlemorzsát szórunk, ízlés szerint kis chilivel, paradicsomkarikával turbózzuk.
8. Az egész bemegy a sütőbe, 15 perc, 180 fok. (Előtte érdemes lecsekkolni, hogy a serpenyő tényleg befér-e a sütőbe! Ha nem, át kell önteni az egészet egy tűzálló tálba és úgy megsütni.)
9. Kész! Cool, nem?