Hozzávalók
- 250 g rizstészta
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 db sárgarépa
- 50 g földimogyoró
- 2 db tojás
- 1 marék babcsíra
- 15 db garnélarák
A szószhoz
- 6 ek szójaszósz
- 6 ek rizsecet
- 6 ek szezámolaj
- 2 ek barna cukor
- 1 db kis chili
- 3 - 4 cm-es friss gyömbér
Thai garnélás rizstészta
Hozzávalók
- 250 g rizstészta
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 db sárgarépa
- 50 g földimogyoró
- 2 db tojás
- 1 marék babcsíra
- 15 db garnélarák
A szószhoz
- 6 ek szójaszósz
- 6 ek rizsecet
- 6 ek szezámolaj
- 2 ek barna cukor
- 1 db kis chili
- 3 - 4 cm-es friss gyömbér
A tésztát forró vízbe áztatjuk, a csomagoláson írtak szerint. A szószhoz összekeverjük a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, hozzáadjuk a barna cukrot, a chilit és belereszeljük a gyömbért. Felforrósítjuk az olajat egy wokban, és rádobjuk a hagymát, majd a rákot. Ha a rák már szép fehér színt kapott, kiszedjük, és félrerakjuk egy tányérra.
Beledobjuk a leszűrt és átöblített tésztát a wokba, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összeforgatjuk. Félrehúzzuk a tésztát a wok szélére, beleütjük a tojásokat, amikor látjuk, hogy fehéredik az alja, elkeverjük, majd ezt is a tésztába forgatjuk. Jöhet rá a durvára vágott mogyoró, a répa, az újhagyma, végül a babcsíra.
Visszatesszük a rákot, egy utolsót keverünk rajta, és kész is van! Tálalásnál még mogyoróval, újhagymával, csírával, chilivel díszítjük.