Hozzávalók
A húsos raguhoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet oregánó
A töltelékhez:
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 5 ek parmezán
- 2 marék friss spenót
- 20 db óriás kagylótészta
- só, bors
A tetejére
- 3 ek parmezán
Töltött kagylótészta egy szuper raguval
Hozzávalók
A húsos raguhoz:
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet oregánó
A töltelékhez:
- 250 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 5 ek parmezán
- 2 marék friss spenót
- 20 db óriás kagylótészta
- só, bors
A tetejére
- 3 ek parmezán
A raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majorannával és oregánóval. Amíg a ragu rotyog, összedobjuk a tölteléket: ehhez először kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot egy gerezd fokhagyma társaságában. Ha kész, félretesszük egy keverőtálba, rákanalazzuk a ricottát, mehet bele a tojás, a parmezán, a só és a bors, majd összekeverjük az egészet.
A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük, de még mielőtt teljesen al dentére készülne leszűrjük, mert a sütőben is kap még egy kis hőkezelést majd. A kagylótésztákat egyesével megtöltjük, és rápakoljuk a paradicsomos ragura, majd jó alaposan megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.