Hozzávalók
- 60 dkg spagetti
- olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db chili paprika
- só
- bors
- 320 g tonhal (saját levében, vagy sós lében, de ne olajban!)
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom
- parmezán
Tonhalas tészta chilivel
Hozzávalók
- 60 dkg spagetti
- olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 db chili paprika
- só
- bors
- 320 g tonhal (saját levében, vagy sós lében, de ne olajban!)
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom
- parmezán
Spagetti egy kis extrával
Ha ti is unjátok már a paradicsomos, esetleg tejszínes recepteket, de imádjátok a halas ételeket, akkor ez a nektek való megoldás! Ez az étel, amit mindenki imádni fog, akár ebédre, akár vacsorára készítitek el.
Hogyan készül ez az isteni tonhalas tészta?
A tésztát felrakjuk főni egy pici sóval és olajjal, és közben elkészítjük a mártásunkat. A friss fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a chilit kimagozzuk és szintén apró darabokra szeleteljük.
Egy közepes hőmérsékletű serpenyőbe belepakoljuk a hagymákat és pár perc elteltével jöhetnek a paprikák is. Sózzuk, borsozzuk majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk egy kis főzőlé kíséretében, így még szaftosabb lesz a végeredmény. Közben a halkonzerveket lecsöpögtetjük, és hozzáadjuk a tésztához. Érkezik a durvára aprított petrezselyem, majd utolsóként a citrom leve. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal és kész is a legtutibb tonhalas tészta.
Hogyan készítsétek el a lehető legjobban?
- Tésztafüggő, hogy mennyi főzési időt igényel. Mindenképp forró, enyhén sós vízbe kell dobni a száraz tésztát és kb 7-8 perc után ellenőrizni az állagát. Akkor jó, ha amikor kettévágjuk, vagy beleharapunk még egy picit a tészta közepe keményebb, azaz al dente (vagyis fogkemény).
- Nem feltétlenül szükséges főzőlevet hagyni a tésztán, ha szeretnénk olívaolajjal meglocsolhatjuk, hogy ne tapadjon össze, vagy a szószból használhatunk többet. Ha főzőlével szeretnénk még szaftosabbá tenni 2-3 evőkanálnyit hagyjunk még rajta.
- Természetesen ha szeretnénk más fajta sajttal is tálalhatjuk, akár mozzarellával is.