Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 200 ml zsíros tejszín
- 100 ml fehérbor
- 5 - 6 db aszalt paradicsom
- 2 marék bébispenót
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
- 200 g tészta (ami szimpatikus)
Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 200 ml zsíros tejszín
- 100 ml fehérbor
- 5 - 6 db aszalt paradicsom
- 2 marék bébispenót
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
- 200 g tészta (ami szimpatikus)
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd rádobjuk a csirkét és megsütjük. Felöntjük a fehérborral, tejszínnel, hozzáadjuk a szárított oregánót és bazsalikomot.
Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk és a csirkéhez szórjuk. Mikor már kissé besűrűsödött a szósz, hozzáadjuk a spenótot, 1-2 percig kevergetjük, végül a bő, sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.