Hozzávalók
- 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 2 ½ dl tejföl (20%-os)
- 25 dkg tehéntúró
- 1 mk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Túrós csusza
Hozzávalók
- 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 2 ½ dl tejföl (20%-os)
- 25 dkg tehéntúró
- 1 mk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A túrós csusza elkészítéséhez a szeletekre vágott fokhagymát kevés sóval péppé zúzzuk egy kés lapjával, és elkeverjük a tejfölben. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogós pörccé pirítjuk. Félretesszük, a zsírját a serpenyőben hagyjuk. Közben a csuszatésztát a lehető legnagyobb darabokban hagyva sós, lobogó vízben al dentére főzzük. Lecsepegtetjük, és rögtön a még tűzforró serpenyőbe dobjuk. Alaposan lepirítjuk, és az egészet átfordítjuk. Elzárjuk a lángot, a pirult tésztára rákanalazzuk a fokhagymás tejfölt, kicsit összerázzuk, és a tészta tetejére pakoljuk a maradék tejfölt és a szétmorzsolt túrót. Megszórjuk a szalonnapörccel, kevés pirospaprikával, sóval-borssal, és gyorsan tálaljuk is.