Hozzávalók
- 100 g natúr kesudió
- 2 szál közepes répa
- 1 kis fej salottahagyma
- só, bors
- 1 ek olaj
- 300 g szarvacska vagy fusilli tészta
- 50 g sörélesztőpehely
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- ¼ tk őrölt szerecsendió
- 1 ek Worcester szósz
- 100 - 120 ml mandulatej
- 1 ek zsemlemorzsa a tetejére
- 1 - 2 tk füstölt paprika
Vegán mac and cheese
Hozzávalók
- 100 g natúr kesudió
- 2 szál közepes répa
- 1 kis fej salottahagyma
- só, bors
- 1 ek olaj
- 300 g szarvacska vagy fusilli tészta
- 50 g sörélesztőpehely
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk fokhagymapor
- ¼ tk őrölt szerecsendió
- 1 ek Worcester szósz
- 100 - 120 ml mandulatej
- 1 ek zsemlemorzsa a tetejére
- 1 - 2 tk füstölt paprika
A kesudiót 300 ml vízbe áztatjuk 2-3 órára, az idő végéhez közeledve előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. A répát és a hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, kevés olajjal átforgatjuk. A zöldségeket kb. 30 perc alatt megsütjük, és feljebb vesszük a hőt 220 fokra.
Amíg a tésztát al dentére főzzük, egy turmixba tesszük a sült zöldségeket, a kesudiót és az áztatóvíz felét a többi összetevővel együtt, és krémes, egynemű szószt készítünk belőle. Kóstoljuk meg többször is, hogy ízlésünk szerint tökéletesíthessük a fűszerek arányát.
A „sajt” szószt összekeverjük a kifőtt tésztával egy hőálló tálban, megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával, és a forró sütőben 10 perc alatt ropogós, aranyszínűre pirítjuk a tetejét. Tálalásnál megszórjuk egy kevés füstölt paprikával.
Ha tetszett a vegán mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!