Hozzávalók
- 250 g spagetti (vagy más szimpi tészta)
- 30 g parmezán
A spenótpestóhoz
- 100 g spenót
- 70 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek hántolt tökmag
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
A koktélparis raguhoz
- 200 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 - 3 ág friss kakukkfű (vagy szárított)
- só, bors
Zé-féle szuperpasta 5 - Spenótpestós spagetti koktélparival
Hozzávalók
- 250 g spagetti (vagy más szimpi tészta)
- 30 g parmezán
A spenótpestóhoz
- 100 g spenót
- 70 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek hántolt tökmag
- 30 g reszelt parmezán
- só, bors
A koktélparis raguhoz
- 200 g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 - 3 ág friss kakukkfű (vagy szárított)
- só, bors
Sós vizet forralunk egy fazékban, közben összedobjuk a spenótos pestót: késes aprítógépbe dobjuk a hozzávalókat, sózzuk-borsozzuk és az egészet nem túl pépes állagúra zúzzuk. Elkezdjük főzni a tésztát, közben a koktélparadicsomos raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a megroppantott, durvára vágott fokhagymát.
Sózzuk-borsozzuk és az egészet jó nagy lángon addig rázogatjuk, míg a paradicsom kicsit megszottyad és az olívaolajjal szép kis szaftja lesz. A ragut félrerakjuk egy tálba, a megmaradt serpenyőbe (további hevítés nélkül) 5-6 evőkanálnyi főzővizet kanalazunk, rádobjuk a pestót, majd a leszűrt al dente tésztát is. Reszelünk rá még egy adag parmezánt, és az egészet gyorsan átforgatjuk. Tálalásnál a pestós tésztára kanalazzuk a paradicsomragut, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, borsozzuk és kész is vagyunk.