Hozzávalók
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 egész chili
- 160 g olajos tonhalkonzerv+ az olaj fele
- 1 db citrom
- 1 nagy marék friss spenót
- 3 ek tészta főzővíz
- 250 g farfalle tészta
- só, bors
- olíva olaj
Hozzávalók
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 egész chili
- 160 g olajos tonhalkonzerv+ az olaj fele
- 1 db citrom
- 1 nagy marék friss spenót
- 3 ek tészta főzővíz
- 250 g farfalle tészta
- só, bors
- olíva olaj
10 perc alatt elkészül, így a tésztával kezdünk: forrásban lévő sós vízben al dentére (olaszul “fogkeményre”) főzzük. Közben elkészítjük a szószt: egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát és a felszeletelt chilit (a magokat is benne hagyjuk), majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ezután jöhet a tonhalkonzerv (plusz az olaj fele).

Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a spenótot és megvárjuk, hogy picit összeessen. Pár evőkanálnyit hozzáadunk a tészta főzőlevéből (ez fogja besűríteni a szószt). A leszűrt tésztával összekeverjük és egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

