Hirdetés
Karácsonyi menü

Zé-féle egylábasos pasta

Hozzávalók

4
főre
+
50 dkg durum száraztészta (inkább rövidebb fajta penne, fusilli, farfalle)
1 marék bazsalikom
½ fej lilahagyma
4 g fokhagyma
50 g parmezán
2 nagy ek krémsajt
2 ek fekete magozott olívabogyó
1 ek kapribogyó
15 dkg cukkíni
50 g (3-4 db) szárított paradicsom
1 tk szárított oregánó
4 dl passata
5 cl olívaolaj
1 ek só
Bors ízlés szerint
8 dl forró víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle egylábasos pasta

A világ leglustább kajája következik, de amilyen hányaveti módon, félvállról áll össze, a végén pont olyan finom lesz, majd meglátjátok. Minden embernek joga van néha lustának lenni, éljetek ezzel a jogotokkal ti is és csináljátok meg ezt a pastát még ma!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 dkg durum száraztészta (inkább rövidebb fajta penne, fusilli, farfalle)
1 marék bazsalikom
½ fej lilahagyma
4 g fokhagyma
50 g parmezán
2 nagy ek krémsajt
2 ek fekete magozott olívabogyó
1 ek kapribogyó
15 dkg cukkíni
50 g (3-4 db) szárított paradicsom
1 tk szárított oregánó
4 dl passata
5 cl olívaolaj
1 ek só
Bors ízlés szerint
8 dl forró víz
Bevásárlólistához adom

Először is fél kiló tésztát szórjatok bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen pakolatok rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát vékonyra szeletelve, és a felaprított szárított paradicsomot. Vitamin is kell, jön a cukkíni félbevágva és csíkokra, majd kis hasábokra szeletelve. A fokhagyma ízéről sem mondunk le az egylábasos pastánál, jöhet a három gerezd, vékonyra szeletelve, lábasba dobva.

img_7838.jpg

Kapjátok elő a jó öreg, spájzban érlelt családi parmezánt, reszeljetek le, ne sajnáljátok a pastából, mert ez adja majd meg a krémességét. Jöhet a fekete olajbogyó a színe miatt, majd a krémsajt és kapribogyó. Küldjétek rá a  passatát, az  olívaolajat, kevés borsot, a szárított oregánót és egy evőkanál sót. Jöhet pontosan 8 deci forró víz, majd egy alapos összeforgatás. Főzzétek az egészet közepes lángon, néha óvatosan átkeverve amíg a tészta be nem szívja a vizet és szép krémes mártása nem lesz. Ahogy ez megtörtént, már jöhet is a tálalás, azonnal egyétek meg!

img_7848.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások