Hirdetés

Zé-féle szuperpasta

Hozzávalók

4
személyre
+

A tökmagkrémhez

100 g hántolt tökmag
1 dl extraszűz olívaolaj

Ezen kívül

500 g kagylótészta (vagy bármilyen más, ami szimpatikus)
100 g koktélparadicsom
2 - 3 ek balzsamecet
100 g friss spenót (vagy fagyasztott szálas/leveles paraj, kiolvasztva)
100 g mascarpone
3 - 4 gerezd fokhagyma
Só, bors
Olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle szuperpasta

Tényleg ütősen finom, egészen biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok! A friss fokhagymás spenót és a grillezett paradicsom szaftossá, a mascarpone krémessé teszi, a gerincét pedig a saját magatok által összedobott tökmagkrém adja majd. Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A tökmagkrémhez

100 g hántolt tökmag
1 dl extraszűz olívaolaj

Ezen kívül

500 g kagylótészta (vagy bármilyen más, ami szimpatikus)
100 g koktélparadicsom
2 - 3 ek balzsamecet
100 g friss spenót (vagy fagyasztott szálas/leveles paraj, kiolvasztva)
100 g mascarpone
3 - 4 gerezd fokhagyma
Só, bors
Olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tökmagkrémet 5 éves kortól felfelé bárki össze tudja dobni, annyira egyszerű dolog.

Egy aprítógépbe beleszórjuk a hántolt tökmagok, meglocsoljuk az olívaolajjal és megsózzuk. Pár perc turmixolás után egy rusztikus, zöld krémet kapunk, amiből nem is kell majd mind a mai tésztánkhoz: jut belőle még pirítósra kenve, vagy akár sós sütikbe, húsokba töltve is. Egy lezárt edényben akár két hétig is simán eltartható!

Ha megvan a krém, jöhet a többi:

A koktélparikat félbevágjuk, bedobjuk egy kisebb tepsibe és meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, meghintjük sóval és borssal. Mehet be jó forró sütőbe (ha van, akkor grillfokozatra) úgy 10-15 percre. Egy lábasban sós vizet forralunk és elkezdjük főzni a kagylótésztát.

Közben egy serpenyőt felforrósítunk és rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és az egészet összeforgatjuk. Nézzétek meg, milyen gyorsan összeesik a spenót, pedig az elején még tele volt vele az egész serpenyő! Kis só és bors megy rá, aztán jöhet két evőkanálnyi a tökmagkrémünkből, no meg a mascarpone is. Az egészet összeforgatjuk és gyönyörködünk kicsit az így kialakult világoszöld krémben. De közben pont kifőtt ám a tészta is, ezt lazán leszűrjük (maradhat kicsit lucskos a főzővíztől, az úgyis kell még a mártásba) és beleküldjük a serpenyőbe. Óvatosan összeforgatjuk-összerázzuk, hagy vonja be mindenhol a tésztát ez a parajos-tökmagos-mascarponés krém..hmmmm.

Tálalásnál kipakoljuk a tésztát a tányérokra és minden adag tetejére dobálunk a megsült koktélparadicsomokból párat, de csak igazságosan, hogy ne legyen belőle veszekedés. Kis reszelt parmezán, kis olívaolaj, kevéske frissen tört bors jön még rá és már lehet is felfalni!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások