Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- 200 g kínai tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- 1 db kis piros chili
- 1 szál sárgarépa
- 150 g lilakáposzta
- 150 g fagyasztott zöldbab
- olaj
A csirke bepácolásához
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk keményítő
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk olaj
A szószhoz
- 200 ml víz
- 3 ek osztrigaszósz
- 2 ek sötét szójaszósz
Zöldséges-csirkés chow mein - 20 perces tésztavacsi
Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- 200 g kínai tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es friss gyömbér
- 1 db kis piros chili
- 1 szál sárgarépa
- 150 g lilakáposzta
- 150 g fagyasztott zöldbab
- olaj
A csirke bepácolásához
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk keményítő
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk olaj
A szószhoz
- 200 ml víz
- 3 ek osztrigaszósz
- 2 ek sötét szójaszósz
A tésztát sós vízben, megfőzzük és leszűrjük. A felkockázott csirkét belerakjuk egy tálba, a pác hozzávalóit belekeverjük és hagyjuk állni 3-4 percig. A gyömbért, chilit, fokhagymát, káposztát, répát felszeleteljük. A zöldbabot forrásban lévő vízbe dobjuk 3 percre, majd leszűrjük. A szósz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.
Egy magas falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk és 3-4 percig pirítjuk a csirkét. Ezután rádobjuk a chilit, a fokhagymát és a gyömbért, majd a hagymát, káposztát és a répát. 3 perc pirítás után a zöldbabot is beletesszük. Beleöntjük az előzőleg kikevert szószt és 2-3 perc rotyogtatás után a főtt tészta is megy bele, és így tálaljuk.
Ha tetszett a csirkés cow mein tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!