Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zöldséges-sonkás tészta

Hozzávalók

1
25x25 cm tepsihez
+
200 g főtt sonka
2 db cukkini
150 g fusilli vagy bármilyen rövid tészta
200 g zöldborsó
1 marék spárga
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g parmezán
olívaolaj

A besamelhez

30 g vaj
30 g liszt
400 ml tej
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
30 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldséges-sonkás tészta

Egy tökéletes tétsztareceptet hoztam, a maradék húsvéti sonka felhasználására. :D Természetesen olasz recept (pasta al forni bianca): krémes besamel, rengeteg friss zöldség és a pirított sonkától lesz tényleg jó! Akár magában, akár friss zöldsalátával körítve.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x25 cm tepsihez
+
200 g főtt sonka
2 db cukkini
150 g fusilli vagy bármilyen rövid tészta
200 g zöldborsó
1 marék spárga
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g parmezán
olívaolaj

A besamelhez

30 g vaj
30 g liszt
400 ml tej
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
30 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A tésztát sós, lobogó vízbe dobjuk. 2 perc főzés után beleöntjük a zöldborsót és a megtisztított, 2-3 részre vágott spárgát. További 4-5 perc főzés után leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább és ne ragadjon össze a tészta.

A besamelhez egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a lisztet. 1-2 perc pirítás után felöntjük a tejjel. Csomómentesre elkeverjük és ha besűrűsödött elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, a parmezánt és a fokhagymát.

A zöldséges-sonkás tészta tálalása

Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát. 2-3 perc pirítás után rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Pár perc múlva a fél cikkre vágott cukkinit. Ha a cukkini is kapott egy kis színt, belekeverjük a besamelt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldséges tésztát. Az egészet egy kiolajozott tepsibe rakjuk.  Elegyengetjük, ráreszeljük a parmezánt és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett a zöldséges-sonkás tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások