Hozzávalók
- 200 g főtt sonka
- 2 db cukkini
- 150 g fusilli vagy bármilyen rövid tészta
- 200 g zöldborsó
- 1 marék spárga
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- olívaolaj
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 30 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
Zöldséges-sonkás tészta
Hozzávalók
- 200 g főtt sonka
- 2 db cukkini
- 150 g fusilli vagy bármilyen rövid tészta
- 200 g zöldborsó
- 1 marék spárga
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- olívaolaj
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 30 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
A tésztát sós, lobogó vízbe dobjuk. 2 perc főzés után beleöntjük a zöldborsót és a megtisztított, 2-3 részre vágott spárgát. További 4-5 perc főzés után leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább és ne ragadjon össze a tészta.
A besamelhez egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a lisztet. 1-2 perc pirítás után felöntjük a tejjel. Csomómentesre elkeverjük és ha besűrűsödött elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, a parmezánt és a fokhagymát.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát. 2-3 perc pirítás után rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Pár perc múlva a fél cikkre vágott cukkinit. Ha a cukkini is kapott egy kis színt, belekeverjük a besamelt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldséges tésztát. Az egészet egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Elegyengetjük, ráreszeljük a parmezánt és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett a zöldséges-sonkás tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!