Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
személyre
+

A szószhoz

15 g vaj
6 db zöld spárga
1 marék zöldborsó
1 csipet só
1 csipet bors
2 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
2 ek krémsajt

A tálaláshoz

200 g tészta
2 ek reszelt parmezán a tetejére
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldspárgás, krémsajtos pasta

A zöldspárga a világ egyik legtutibb zöldsége, ami ebben a pastában is nagyon príma lesz. Nem viccelünk, tényleg pillanatok alatt elkészíthető és isteni finom, ráadásul csak pár hozzávalóra lesz szükségetek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A szószhoz

15 g vaj
6 db zöld spárga
1 marék zöldborsó
1 csipet só
1 csipet bors
2 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
2 ek krémsajt

A tálaláshoz

200 g tészta
2 ek reszelt parmezán a tetejére
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Közben a spárgák alsó, fás részét letörjük és eldobjuk, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk és a vajra dobjuk. Mehet hozzá a zöldborsó is, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat felszeleteljük és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, kicsit pároljuk őket, majd hozzákeverjük a krémsajtot is. Két adag tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzünk. A tészta főzővizéből még 1-2 evőkanálnyit a mártáshoz keverünk, majd hozzáadjuk a tésztát is. Alaposan átforgatjuk és reszelt parmezánnal tálaljuk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások