Hozzávalók
- 250 g friss zöldbab
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 szelet bacon
- 200 g fusilli tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 200 ml tejszín
- 70 g parmezán
Sült zöldbabos tészta
Hozzávalók
- 250 g friss zöldbab
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 szelet bacon
- 200 g fusilli tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 200 ml tejszín
- 70 g parmezán
A zöldbabot egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Mellérakjuk a baconszeleteket, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Sós vízben al dentére főzzük a tésztát, és leszűrjük. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megkaramellizáljuk a hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a chilit. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és ha rottyant egyet, belereszeljük a parmezánt. Megborsozzuk, és belerakjuk a megsült zöldbabot, az apróra vágott baconnel együtt (két szeletet hagyjunk a díszítéshez). Az egészet összeforgatjuk a tésztával, és a baconszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a sült zöldbabos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!