Hirdetés
Instant

11 német kaja, amire talán nemet mondanál

Ragacsos sertésszűz

Gyorséttermi kaja ütős, házi kivitelben

Mogyoróvajas padlizsáncurry

Más zöldséggel is simán kombinálhatjátok
Hirdetés

11 német kaja, amire talán nemet mondanál

Hirdetés

Általában az emberek a német konyháról a nehéz, húsos ételekre és a bajor perecre asszociálnak. A cikkben felsoroltak amúgy nem állnak ettől a felfogástól valami messze, hiszen szinte mindegyikben szerepel a hús valamilyen formában, ha pedig nem, akkor biztosan köretről beszélhetünk. Vagy salátáról, ami igazából húsból van 😀  De ahogy minden nemzetnek megvannak a maga furcsa, ikonikus kajái, úgy Németországban is bőven találhatunk erre példát. A következőkben mutatunk ezek közül néhányat.

1.Pommes mit Mayo

Sültkrumpli majonézzel. Ez így elsőre pont nem valami megdöbbentő, hiszen nálunk is igazi klasszikus a sültkrumpli ketchuppal. Kicsit extrább a „Pommes Schranke” névre hallgató ketchupos és majonézes sültkrumpli, de mi azért ettől sem vágódunk falnak.

2. Eisbein (sertéscsülök)

Tény, hogy láttunk már szebbet, de itt igazából csak sós, pácolt sonkáról van szó.

3. Weisswurstfrühstück (fehér kolbász)

Tipikus német reggeli a fehér kolbász édes mustárral, sörrel és perecekkel. Bavariaban ez nemzeti kincsnek minősül. Egy kis plusz érdekesség, hogy ezt a kolbászt egyedül úgy lehet megenni, ha az ember „kiszívja”. A németek nevet is adtak ennek a folyamatnak, és úgy nevezték el, hogy „zutzeln”. Mindenesetre nekünk furcsa lehet zutzelnelő embert látni az éttermekben, de ők már biztos megszokták.

4. Heringsalat (heringsaláta)

Vajon Németországban amin majonéz van, az már salátának minősül? Hát bárhogyan is, ennek a heringsalátának sem a színe, sem az állaga nem túl hívogató. Lehet, hogy az a szelet tojás a tetején valakinek meghozná hozzá az étvágyát, de mi inkább kihagynánk….

5. Wurstsalat (húsos saláta)

Milyen egészségesek ezek a németek, hogy ennyi salátát esznek! Egy igazán teljes értékű fogást láthatunk a képen: perec, felvágott, sajt és hogy a vitaminbevitelről is gondoskodjanak, egy kis csemegeuborka. Hmmm!

6. Schmalz (zsír)

Lehetséges, hogy a németeknél ugyanakkora házibuli kellék a zsíros kenyér, mint nálunk? Egyetlen különbség, hogy ők lilahagyma helyett uborkával fogyasztják.

7. Schweinekrusten (sertéshéj)

Valaki popcornt ropogtat filmezés közben, valaki pedig sertéshéjat. Ez így van jól.

8. Handkäs mit Musik

Ez a krumplisalátának kinéző dolog igazából sajt, hagyma és köménymag. Szóval lehetne akár sajtsalátának is nevezni.

9. Arsch mit Ohren

Erről a gumicukorról nem szeretnénk mást mondani, csak a nevét: „fenék fülekkel”. Elájultok!

10. Mett (darált hús)

Na ennél a pontnál legszívesebben kimenekülnénk a világból. Nyers darált sertéshús kenyérre kenve. Reméljük a gyerekeknek nem ilyet csomagolnak az iskolába.

11. Mett-Igel (hússün)

Igazából ebben nincs semmi megdöbbentő, de úgy néz ki a németek szeretnek különböző dolgokat művelni húsokkal 😀 Mondjuk szerintünk jobb is ha a felvágottakat inkább sünikre „használják”, mint salátákra.

 

A nehéz ételek sztereotípiát valószínűleg nem sikerült eloszlatnunk a német ételekről, de igazából nem is ez volt a célunk. Ha kevésbé húsos, vagy esetleg kevésbé nyers receptekre vágytok, akkor nyugodtan böngésszetek a Zémagazin oldalán!

 

Forrás: https://www.buzzfeed.com/

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások