Hirdetés

6 karácsonyi nemzeti kaja a nagyvilágból

Rakott lencsés édesburgonya

Egyetek hozzá egy jó nagy adag salit, és kész a tökéletes vacsi!

Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér

Kifejezett előnye, hogy a massza akár egy hétig is elvan a hűtőben.
Hirdetés

6 karácsonyi nemzeti kaja a nagyvilágból

A magyar családoknál Karácsonykor többnyire mindenhol visszaköszönnek a hagyományos ízek és ilyenkor előszeretettel faljuk a halászlevet, a töltött káposztát, a lassan sült húsokat és persze az elmaradhatatlan bejglivariációkat. Az egy dolog, hogy ezek közül a kaják közül minimum eggyel akkor is találkozunk, ha vendégségbe megyünk, na de gondolkodtatok már azon, hogy a világ többi pontján hogyan látnának minket vendégül Szenteste?
Hirdetés

Ha gondolkodtatok ezen, ha nem, mi most hoztunk erről egy kis infót 😀

1. Kezdjük Ausztráliával, ahol a barbeque ilyenkor hagyomány, bár ez főleg az éghajlati viszonyoknak köszönhető. Előkerülnek ilyenkor a steakek, a kolbászok, a csirkehús és az édesburgonya is. A képet elnézve pedig még az is lehet, hogy náluk egy frankó grillpartiba csap át a Karácsonyi ünneplés 😀

2. Portugáliában sokan tőkehalat esznek Szenteste, tört krumplival, tojással és zöldségekkel. Ezen kívül tálalnak még sajtokat, kolbászokat és sütőtökös gombócot, desszertként pedig készül valamilyen gyümölcstorta, valamint többféle piskóta is.

3. Gondoltátok volna, hogy míg mi bármikor betolunk egy jó tyúkhúslevest, addig Spanyolországban ez évközben nem jellemző, de karácsonykor viszont hagyománynak minősül? Méghozzá nem mással, mint főtt tojással eszik.

4. Oroszországban kicsit máshogy működnek naptárügyileg a dolgok, mivel ők előbb ünneplik a Szilvesztert és az Újévet, mint a Karácsonyt. Erre csak január elején kerül sor, amikor az ünnepi asztalra  különféle salátákat és halakat (leginkább heringet) pakolnak.

5. Ehhez hasonlóan Macedóniában is január elején ünneplik a Karácsonyt, méghozzá nem is akárhogyan! Itt az a tradíció, hogy mindig sütnek egy kenyeret, aminek a közepébe egy érme kerül. Ezt a kenyeret az ünnepi asztalnál körbeadják, mindenki tör belőle egy darabot és aki megtalálja az érmét, az elvileg szerencsés lesz az egész következő évben.

6. Ugyan már írtunk egyszer azokról a magyar kajákról, amik elengedhetetlenek karácsonykor (itt), de azért a tökéletes kacsacomb erről a listáról sem maradhat le! Ugyan a többi nemzeti ételhez nincs, de ehhez még receptünk is van, szóval ha ennétek egy szuper narancsos kacsát, akkor kattintsatok a képre és készítsétek el!

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások