6 karácsonyi nemzeti kaja a nagyvilágból
Ha gondolkodtatok ezen, ha nem, mi most hoztunk erről egy kis infót 😀
1. Kezdjük Ausztráliával, ahol a barbeque ilyenkor hagyomány, bár ez főleg az éghajlati viszonyoknak köszönhető. Előkerülnek ilyenkor a steakek, a kolbászok, a csirkehús és az édesburgonya is. A képet elnézve pedig még az is lehet, hogy náluk egy frankó grillpartiba csap át a Karácsonyi ünneplés 😀
2. Portugáliában sokan tőkehalat esznek Szenteste, tört krumplival, tojással és zöldségekkel. Ezen kívül tálalnak még sajtokat, kolbászokat és sütőtökös gombócot, desszertként pedig készül valamilyen gyümölcstorta, valamint többféle piskóta is.
3. Gondoltátok volna, hogy míg mi bármikor betolunk egy jó tyúkhúslevest, addig Spanyolországban ez évközben nem jellemző, de karácsonykor viszont hagyománynak minősül? Méghozzá nem mással, mint főtt tojással eszik.
4. Oroszországban kicsit máshogy működnek naptárügyileg a dolgok, mivel ők előbb ünneplik a Szilvesztert és az Újévet, mint a Karácsonyt. Erre csak január elején kerül sor, amikor az ünnepi asztalra különféle salátákat és halakat (leginkább heringet) pakolnak.
5. Ehhez hasonlóan Macedóniában is január elején ünneplik a Karácsonyt, méghozzá nem is akárhogyan! Itt az a tradíció, hogy mindig sütnek egy kenyeret, aminek a közepébe egy érme kerül. Ezt a kenyeret az ünnepi asztalnál körbeadják, mindenki tör belőle egy darabot és aki megtalálja az érmét, az elvileg szerencsés lesz az egész következő évben.
6. Ugyan már írtunk egyszer azokról a magyar kajákról, amik elengedhetetlenek karácsonykor (itt), de azért a tökéletes kacsacomb erről a listáról sem maradhat le! Ugyan a többi nemzeti ételhez nincs, de ehhez még receptünk is van, szóval ha ennétek egy szuper narancsos kacsát, akkor kattintsatok a képre és készítsétek el!