Hirdetés
Instant

7 nap 7 recept, Zé kedvenc ételei

Hirdetés

7 nap 7 recept, Zé kedvenc ételei

Hirdetés
Csak remélni tudjuk, hogy Zé receptjei már gyarapították a ti kedvenceitek sorát is, de most lássuk, mik azok a kaják, amik nélkül ő nem tud élni. Figyeljetek, mert lesz itt minden!
Hirdetés

Nyírségi gombócleves

Most, hogy már komolyan kezd hűvösebbre fordulni az idő, nem árt előre betárazni a levesreceptekkel. A nyírségi gombócleves olyan tartalmas és annyira fullos, hogy szerintünk utána már csak egy klassz süti hiányzik, és meg is van a tökéletes hétvégi ebéd! 

Nyírségi gombócleves

Paprikás csirke

Igen, sokszor mondtuk már, hogy e nélkül vagy a nélkül a recept nélkül nem élet az élet, de az ultimate paprikás csirke receptje nélkül szerintünk tényleg nem érdemes létezni. Bontsatok fel mellé egy testesebb fehérbort, vagy egy könnyű rozét, és teljes lesz az élmény. 

Paprikás csirke

Tojásos lecsó

Az egyik legkirályabb vega kaja, ami csak létezik, főleg, mert ha olyanunk van, akkor turbózhatjuk hússal, még több zöldséggel, vagy kipróbálhatjuk más országok variációit. Megunhatatlan klasszikus, amit egész évben élvezhetünk! Természetesen minden kaja jobb bográcsban, de azért egy mezei fazékban is nagyon jól működik! 

Tojásos lecsó

Rakott padlizsán 

Nem is olyan régen volt, hogy videósorozatban mutattuk meg nektek Zé kedvenc rakott kajáit, amikből az egyik ez a rakott padlizsán. Brutálisan laktató, szóval nyugodtan hívjátok át a haverokat, adjatok belőle a szomszéd néninek, és még akkor is fog maradni belőle másnap ebédre! 😀

Rakott padlizsán

Finomfőzelék

Lajostól megtudtam, hogy gyerekkorában Zé nagy főzelékrajongó volt – igazából még most is az –, a legnagyobb kedvence pedig a klasszikus finomfőzelék. Nem is kell semmi flanc, vannak dolgok, amik úgy jók, ahogy vannak, és ez pontosan ilyen! A feltét hozzá pedig legyen a ti kedvencetek. 

A klasszikus finomfőzelék tálalása
Klassziksu finomfőzelék

Bifana, a portugálok legjobb szendvicse

Mivel Zé szinte folyton rohanásban van, nagyon nem veti meg a szendvics műfaját, amit bárhova magával tud vinni, és ha éhes, percek alatt megoldódik a kajapara. Viszont ha van ideje, akkor egészen biztosan a portugálok egyik ikonikus szendóját készíti el, aminek titka a kiváló minőségű húsban keresendő. Ha az megvan, már csak haverok hiányoznak, és indulhat a buli, ugyanis állati ütős particucc!

Bifana szendvics

Churros csokiöntettel

A spanyolok nagyon nem viccelnek, ha édességről van szó, rengeteg isteni receptet adtak már a világnak. Ezekből az egyik a churros, ami nagyon nem egy diétás sztori, de hát ha egyszerűen aaaaaanyira finom, hogy képtelenség neki ellenállni. Szóval azt javasoljuk, hogy dobjatok össze egy tartalmas salátát, aztán pedig ne sajnáljátok a csokiöntetet ennek a csodának a tetejéről! 

Churros csokiöntettel
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások