Hirdetés

8 tipikus amerikai kaja, amiért megőrül az egész világ

Hirdetés

8 tipikus amerikai kaja, amiért megőrül az egész világ

Amerikában október 12-én ünneplik Kolumbusz-napját, annak örömére, hogy Kolumbusz felfedezte az addig ismeretlen földrészt. Ugyan nálunk ez nem számít nemzeti ünnepnek, de ettől függetlenül mi is nagyon hálásak vagyunk Kristóf barátunknak, hiszen rengeteg finom kaját köszönhetünk Amerikának. Az amerikai konyháról persze sokaknak csak a gyorskaják jutnak eszükbe, és tény, hogy az amcsik ezeket is képesek extrém szintekre emelni. Láttunk már rántott mac&cheese-t, sült krumplis pizzát, baconos fahéjas csigát és még sok más egyebet, de most ezek helyett inkább összegyűjtöttük a tipikusabb amerikai ételeket, amik ráadásul még finomak is.  
Hirdetés

1. Buffalo csirkeszárnyak

Fotó: Szilágyi Nóra

Nincs amerikai, aki ne evett volna még Buffalo csirkeszárnyat. Azon kívül, hogy minden 2. gyorskajáldában lehet kapni, azért házilag sem nagy ördöngösség elkészíteni. Ha viszont így döntötök, akkor szerintünk csináljatok 10 vödörnyit, mert elég addiktív a cucc!

2. Sajtburger

Direkt nem hamburgert írtunk, hiszen Amerikában az összes hambi annyira extra, hogy a tökéletesen omlós, minimum 180 grammos marhahús mellé, nemcsak sajt és egyéb feltétek, hanem általában még a sült krumpli is egyértelműen jár. Ezekkel a zseniális burgerekkel csak az a baj, hogy ha az ember úgy igazán megkívánja őket, akkor lehetetlen beérni mondjuk egy mekis változattal… addig kell járni a várost, amíg meg nem lesz az a kívánt buci.

3. Mogyoróvajas & lekváros szendvics (PB & Jelly)

A peanut butter & jelly szendvics Amerikában akkora sztár, hogy nemcsak különböző variációi születnek, hanem még dalokat is írnak róla. Nálunk Magyarországon annyira nem elterjedt kaja, bár tény, hogy a magyar konyha nehéz ételei mellé egy ilyen szendvics rendszeres fogyasztása elég hamar szívproblémákat okozna. Nem egy diétás cucc, az fix.

4. Grillsajtos szendvics

Forrás

Tipikus amerikai reggeli a grill sajtos szendvics, ami kettévágva igazi kajapornónak minősül. Nincs ember, aki ilyenkor ne kívánná meg ezt a kaját….órákig tudnánk nézni a forró, olvadó sajtot, ahogy kifolyik a két ropogós kenyérszelet közül. Ide vele!

5. BLT szendvics

Igen, az amerikaiak úgy néz ki tudják, milyen a jó szendvics. A BLT alapösszetevői a bacon, lettuce (saláta) és tomato (paradicsom). Ezen a három dolgon kívül persze szokták extrázni a szendvicset különböző szószokkal, zöldségekkel vagy mondjuk avokádókrémmel.

6. Almás pite

A jó kis rácsos tetejű almás pite biztosan nem csak az amerikaiak kedvence. Kétség kívül sokan nálunk is irigykednek a filmekből is jól ismert kertvárosi szokás miatt, miszerint az új szomszédok mindig egy ilyen pitével állítanak be a környező lakókhoz.

7. Mac & Cheese

A hamburger mellett a mac and cheese  a másik kaja, amiről hirtelen mindenkinek Amerika jut eszébe. Ez a krémes, sajtos tészta nálunk nem igazán kapható, de mivel biztosan beletartozik a világ top 50 leghízlalóbb étele közé, ezért lehet, hogy annyira nem is bánjuk a dolgot.

8. Amerikai keksz

És végül persze itt van az egész világon hatalmas népszerűségnek örvendő amerikai keksz, csoki darabokkal és esetenként egy kis extra csokival…egyszerűen tényleg zseniális ez a cucc!

Reméljük senki sem érzi úgy, hogy ezzel a cikkel megsértettük Kolumbuszt…Persze tudjuk, hogy semmi köze nincs ezekhez az amcsi kajákhoz, de ha már Amerikát végül nem róla nevezték el, azt legalább megérdemli, hogy máshol is megemlékezzenek róla.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások