Hirdetés

8+1 kérdés a főzőműsorok világából, amit sokan feltettek már, de most válaszolunk is

Ribizlis-diplomata krémes pite

Diplomata krémes még sosem volt ilyen jó!

Lilla-féle vega superfood bowl

Nem kell lemondani az igazi ízekről, ha vega és zöldségalapú ételeket eszik az ember!
Hirdetés

8+1 kérdés a főzőműsorok világából, amit sokan feltettek már, de most válaszolunk is

Az elmúlt 4-5 évben, amióta főzős videókat készítünk, elég sok kérdéssel találkoztunk a műsorokat illetően. Most összeszedtük őket egy csokorba, hogy végre minden titokra fény derüljön!
Hirdetés

1. A FORGATÁSOKON IGAZI ÉTELEK KÉSZÜLNEK?

Nos, egy főzőműsorban igazi gőzölgésre, igazi sistergésre, igazi lángokra és őszinte mosolyokra van szükség, ezért természetesen az ételek is a lehető legigazibbak.

Kezdõdik egy forgatás egy teljesen átlagos hétköznapon

2. SZOKTATOK KAJÁKAT ELRONTANI?

Igen, sajnos ez is elő szokott fordulni. Egy főzőműsor forgatásán eléggé más tempóban zajlanak a dolgok, mint a való életben: hol gyorsabban és kapkodósabban, hol pedig – egy jó felvétel kedvéért sokkal lassabban. Vannak kaják, amik eleve arra vannak predesztinálva, hogy elszúrjuk őket, mert a forgatás tempója garantáltan kinyír pl. egy csokiszuflét, de a frissen kifőtt tésztának sem legnagyobb barátja a kamerák pakolászásával töltött drága idő. Összességében viszont elmondható (és ez nem ócska önpromó), hogy a nehezítő körülmények ellenére az esetek legnagyobb részében minden sikerül és k**** finom lesz.

3. A FORGATÁSON KÉSZÜLT ÉTELEKET A STÁB MEGESZI?

Kissé szerénytelennek fog tűnni, de nálunk mindig olyan isteni ételek készülnek, hogy nem bírjuk ki és mindenből eszünk. Előfordul, hogy egy nap 10 kaját is megkóstolunk és még csak nem is feltétlenül kis adagokban. Régebben, amikor még kevesebben dolgoztak a szerkesztőségünkben, akkor a forgatásokon elkészült adagok tökéletesen megfeleltek ebédnek is, de amióta valamivel nagyobbak lettünk, azóta külön ebéd is készül a konyhán a stábnak – ezt nálunk 90%-ban Fördős Lajos készíti. Visszatérő étel a csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával, valamint a rántott cukkini.

Jancsa Jani magányos kacsavacsorája egy karácsonyi videó forgatása után

4. MI LESZ A MEGMARADT KAJÁKKAL?

Mivel a főzőműsorok mellett offline és online magazint, valamint szakácskönyveket is készítünk, ezért vannak napok, amikor olyan lehetetlen mennyiségű kaja készül, amit már nem lehet elpusztítani. Ilyenkor vagy adunk pár adagot a portásnak, vagy kis műanyag dobozokban hazavisszük a maradékot, hogy otthon már ne kelljen főzni.

5. SZOKTATOK OLYAN ÉTELEKET IS FŐZNI, AMIKET NEM SZERETTEK?

Nem nagyon. A mi műsoraink/videóink nagyjából a mi személyes ízlésünket tükrözik, olyan kajákat szoktunk készíteni, amiket tényleg szívesen meg is eszünk. A forgatással eltelt évek során egyébként is eléggé nyitottá válik az ember minden furcsa alapanyagra, szóval elég kevés dolog van már, amit határozottan utálnánk.

Néha azért mellémennek a dolgok

6. SZOKTATOK OTTHON IS FŐZNI, VAGY MÁR UNJÁTOK AZ EGÉSZET?

Rendszeresen, még nem untuk meg! A valóságban is a mindennapjaink része a főzés, az otthon elkészült ételeket elég gyakran ki is postoljuk instára, vagy csak elküldjük egymásnak messengeren.

Kajafotózás forgatás után

7. HOGYAN SZÜLETNEK A MŰSOROKBAN LÁTHATÓ RECEPTÖTLETEK?

Egy nagyon kreatív team gondolkodik ezen folyamatosan, napi szinten. Van jópár Excell táblázatunk, amikben kajaötleteket gyűjtögetünk évek óta: akad köztük olyan is, amit 3-4 éve felírtunk, de valamiért még mindig nem készítettük el, de néha hirtelen jön egy ötlet, amit azonnal meg is valósítunk. Bizonyos időközönként pedig bezárkózunk az irodába és órákon keresztül csak kaja-meetingelünk, ami egyébként egy nagyon szórakoztató dolog, csak jól be kell lőni a jóllakottság szintet, mert sem éhesen, sem telezabálva nem túl hatékony.

Csokiszuflét nem dobunk ki SOHA!

8. KI LEHET FOGYNI AZ ÖTLETEKBŐL? HA A VILÁG ÖSSZES ÉTELÉT ELKÉSZÍTETTÉTEK MÁR, AKKOR BEZÁR A BAZÁR?

A tudomány mai állása szerint a világ összes ételét nem lehet elkészíteni. Annyira sokféle alapanyag kombináció és annyira sok kultúra létezik, hogy nagyjából az idők végezetéig lehetne recepteken ötletelni, akkor sem tudnának elfogyni. Ha most egy évig csak olasz recepteket posztolhatnánk minden nap, akkor sem kéne aggódnunk.

A stúdióink, mielõtt felújítottuk volna. Nehéz kezdetek

8+1. MIÉRT SZEREPEL MINDEN VIDEÓBAN EGY SÁRGA GUMIKACSA?

Erre a kérdése mi sem tudunk válaszolni.  

Tegyetek még fel nekünk újabb kérdéseket a Facebookon, de a YouTube csatornánkra se felejtsetek el feliratkozni!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások