Hirdetés
Instant

A legcuccosabb magyaros kaják

Céklás borjúraguleves

Csak a színe csajos

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Magasabb szintre emeltük a rántott cukkinit
Hirdetés

A legcuccosabb magyaros kaják

Hirdetés
Úgy hisszük, hogy méltán lehetünk büszkék a hazai receptekre, mert a világ minden tájáról azért (is) érkeznek hozzánk, hogy megkóstolják a híres gulyásunkat, paprikásainkat és még sok egyéb mást. Ezért most készítettünk nektek egy magyaros toplistát.
Hirdetés

Bogrács nélküli gulyásleves

Az évnek ezen szakasza, hát… nem a bográcsételekről szól, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne az otthonunk melegében legalább olyan jól elkészíteni ezeket az ételeket. Bogrács tehát nem, de türelem annál inkább kell, mert ahhoz, hogy igazán klasszul összeérjenek az ízek és a zöldségek is puhák legyenek, egy másfél óra elengedhetetlenül szükséges. 

Tojásos lecsó

Hogy magunkat ismételjük: nem kell bogrács a jó kajákhoz! Ez pedig egy igazi villámrecept, amit bármilyen mennyiségben el lehet pusztítani, főleg, ha kanyarítotok mellé egy jó nagy, ropogós héjú kenyeret. Ha kihagyjátok belőle a tojást, a vegánok is megnyalhatják mind a 10 ujjukat. 

Hortobágyi halhúsos palacsinta

Sokan fenntartásokkal kezelik a hortobágyi jellegű ételeket, főleg éttermekben, mert a köztudatban elterjedt, hogy ehhez az ételhez nyesedék/maradék húst használnak. Ezt a problémát prímán ki lehet küszöbölni, ha magatok készítitek el otthon. Ez ráadásul halas, szóval még csavartunk is egyet a dolgon. Arról nem is beszélve, hogy már ki is lehet pipálni a heti halat. 

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával 

A végtelenségig egyszerű recept, amihez bármikor bizton nyúlhattok! Ha a gyerkőcök eddig fújolva, sértődötten álltak volna fel az asztaltól a sárgaborsó-főzelék hallatán, hát most vége! Ezentúl ők fogják kérni, hogy legyen ez az ebéd hétvégén. 

Velős pirítós

Ha nem az lenne a szlogenünk, hogy „pacal forever”, úgy szinte biztosan a „velő forever” lenne a hitvallásunk, ugyanis imádjuk! Az egyik legjobb dolog, ami a kenyérrel történhet, ha rálapátolunk egy szemtelen adagot ebből a zseniális cuccból! Attól, hogy bruttó 20 perc alatt megvan az egész, csak még jobb. 

Bakonyi sertésszelet galuskával

Nem hiába az egyik legnagyobb klasszikus a bakonyi szelet, hiszen minden van benne, amitől egy kajára azt mondhatjuk, hogy magyaros. Igyekezzetek minél frissebb gombát beszerezni a piacról, mert attól lesz igazán tuti. Egy jó kis kovászos ubival vagy tejfölös uborkasalátával tudjátok teljessé tenni az élményt! 

+1 Rákóczi túrós 

Nem akartunk desszert nélkül hagyni titeket, főleg, hogy ezen a fronton sincs okunk szégyenre. Tipikus nagyi sütije ez, de ne féljünk tőle, mert nem akkora ördöngösség, mint gondolnánk. Tökéletes hétvégi desszert, imádjuk! 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások