A legjobb receptek édesburgonyával
Pirított édesburgonyás – kolbászos egyserpenyős reggeli
Ráérős reggelek sztárja ez a brutál laktató kaja. Ha viszont tudjátok, hogy ki fog tolódni az ebéd, akkor érdemes kicsit hamarabb kipattanni az ágyból, akár hétköznap is, mert ilyen indítás után tutira bírni fogjátok az iramot.
Fahéjas édesburgonya krémleves
Ha szerettek új ízekkel kísérletezni, akkor Ákos receptjét imádni fogjátok. Egy fárasztó nap után tökéletes vacsora, mert a legtöbb krémleveshez hasonlóan nulla energiabefektetéssel kaptok egy klassz, laktató ételt.
Fetával és csirkével töltött édesburgonya
Szintén első osztályú megoldás hétköznapokra, amikor a gyerkőcök várják, hogy segíts a házival, le kell vinni a kutyát és még ki is kéne teregetni, ja meg hát nem ártana valami vacsi az asztalra. A mikrós megoldással tényleg pikk-pakk megvan, és semmi olyan hozzávalót nem tartalmaz, amit ne kapnál nagy valószínűséggel a legközelebbi boltban, úgyhogy nem kell tovább keresgélni – itt a felmentősereg!
Grillezett camambert édesburgonya-tócsnival
Nemcsak nyáron, de télen is szuper ebéd ez a grillezett camembert-es kaja – bár tény, hogy a fügéhez kicsit nehezebb hozzájutni. Ha így lenne, akkor sincs baj, mert a chutney nélkül is zseniálisan működik a recept. Ha pedig tejfehérje-érzékenység állna az utatokba, bármilyen szaftos grill- és serpenyős husihoz príma köret ez a tócsni, úgyhogy mentsétek le, mert biztosan jól fog jönni!
Vega rakott köleses édesburgonya
A rakott dolgok akkor jönnek a legjobban, ha nagy a család, de nem akartok a végtelenségig a konyhában szöszmötölni. Ez pont ilyen: minden réteg pillanatok alatt megvan, aztán már csak egymásra kell pakolni őket egy tepsibe, és mehet is a sütőbe. Húsmentes hétfőkre és zsúfolt hétköznapokra tökéletes.
Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással
Ezzel a recepttel ki is pipálhatjátok a heti halat, és annnnyira finom, hogy biztosak vagyunk benne, újra és újra el fogjátok készíteni. Bár a szerkesztőségben nem mindenki rajongója a lazacnak – vagy a kapornak –, mégsem maradt belőle egyetlen morzsa sem.
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval és édesburgonya-pürével
Villantós vacsi vasárnapra. Vagy szombatra. Vagy bármikorra, mert ezzel képtelenség mellélőni. Nem fogunk hazudni, nem annyira megúszós, de inkább időt igényel, mint szakértelmet, úgyhogy a kezdő kukták is nyugodtan vessék rá magukat! Ha le akarjátok venni a lábáról a családot vagy a kiszemeltet, ezzel tuti lesz a siker!