Hirdetés

A legjobb receptek eperrel

Ribizlilekvár

Szerintünk vannak sütik, amik megkövetelik, hogy házi ribizlilekvár kerüljön rájuk.

Ribizlis-diplomata krémes pite

Diplomata krémes még sosem volt ilyen jó!
Hirdetés

A legjobb receptek eperrel

Az egyik kedvenc dolgunk a nyár közeledtével – természetesen a jó idő mellett – az eper, hiszen megannyi zseniális gyümölcs előfutára. De ne szaladjunk ennyire előre, most ennek örüljünk nagyon, méghozzá úgy, hogy jóóóó sok mindenbe belepakoljuk! Itt van hozzá egyből 6 istenkirály recept!
Hirdetés

Epres multivitamin ital

Biztos ti is tudjátok, hogy most aztán extrán fontos az immunrendszerünk erősítése, ha már alig jutunk D-vitaminhoz, és a mozgásterünk is meglehetősen beszűkült. Ez az ital egész biztosan segíteni fog, hogy kicsit feltornázza a vitaminszintet, szóval toljátok ezerrel, amíg csak tart a szezon! 

Epres-bazsalikomos galette

Pár évvel ezelőtt a galette úgy robbant be a köztudatba, mintha nem egy százéves francia dologról lenne szó, de ettől persze még ugyanúgy szeretjük. Most éppen eperrel és bazsalikommal, merthogy ezek ketten nagyon jóban vannak egymással, az eper-mandula kombóról meg ne is beszéljünk! Reggelire vagy uzsira is szuper választás. 

Banános-epres fagyi 

Ugyan még nem tombol a hőség, de ha most nekiláttok a gyakorlásnak, nyárra olyan fagyiügyi nagykövetek lehettek, hogy az összes haverotok nálatok ejtőzik majd. (Csak tartanánk már ott, mi?) Szóval hajrá azzal a keveréssel-kavarással, mert igazából ennyi csak az egész, ennél durvább konyhai skillek nem fognak kelleni ide. 

Tripla csokis epertorta

Aki viszont ennél nagyobb kihívásokra vágyik, annak sem kell messzire mennie, mert itt van ez a szemet gyönyörködtető tortacsoda. Ha netán a párotoknak a közeljövőben esedékes a szülinapja, és bulizni sajnos úgyse tudtok menni, miért ne dobhatná el a haját attól, hogy milyen fantasztikus tortája van! Ha te vagy az ünnepelt, készítsd el magadnak, és élvezd napokig!

A legkirályabb epres sajttorta – sütés nélkül! 

De nyugi, gondoltunk azokra is, akik ennél sokkal egyszerűbb és rövidebb úton jutnának valami észvesztő epres cucchoz. A zabkeksztől lesz kicsit ropogós az alja, a mascarponétól krémes a közepe, az epertől meg zseniális a teteje. Ennél nem is kell több a boldogsághoz!

Tökéletes eperlekvár

Húsz, azaz 20 (!!) perces lekvárrecept következik! Hogy mennyire szeretitek darabosan, az a ti ízlésetekre van bízva, mi inkább ilyen rusztikusra hagytuk. De ha ti csak egyenletesen krémesen tudjátok elfogadni a kalácson, nyomjátok át egy botmixerrel a teljesen sima és fényes eredményért. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások