Hirdetés

A legjobb sonkás ételek húsvétra

Grillkebab

Isteni grillezettcukkini-salátával!

Vargányás gnocchi

Imádjuk a vargányát!
Hirdetés

A legjobb sonkás ételek húsvétra

Nem a legideálisabbak a körülmények, ez tény, de attól a húsvét nem marad el, csak kevesebb begyűjtött tojással és lócsólóverssel lesz majd vége. Enni viszont ugyanúgy kell, és ha már így van, akkor ne mondjatok le a klasszikus ízekről, mert itt van rögtön 7 zseniális recept, ami mellett nem lehet elmenni – főleg nem kétméteres távolságban.
Hirdetés

Sonkával, tormával, tojással töltött kalács

Igen-igen, erős kezdés, tudjuk. Merthogy azt történt, hogy fogtuk a húsvétot mint olyat, és beleraktuk egy kalácsba, hogy nektek már csak szeletelni kelljen. Igényel némi időt, de az most pont van, az eredménytől pedig tutira párás lesz a tekintet! 

Sonkás szendvics tökéletes buggyantott tojással 

Ha ez nem a tökkkkkkéletes reggeli receptje – évszaktól függetlenül –, akkor nem tudjuk, mi az. Már ránézésre is… De ami még jobb, hogy kattintás után egy életre birtokában lehettek a hibátlan buggyantott tojás tudományának! 

Húsvéti kalácsfelfújt 

Ez a reggeli több szempontból is nagyon király. Egyrészt gyakorlatilag lehetetlen elrontani, másrészt az egész családnak hipp-hopp le van tudva a reggelikérdés, panaszkodni pedig nagy valószínűséggel senki nem fog. Maradékmentőnek is zseni, ha már kicsit megszikkadt a kalács, és unjátok magában a sonkát. 

Húsvéti mázas sonka 

Az ultimate mázas sonka recepje nálunk rejtőzik, illetve nem is rejtőzik annyira, merthogy ITT VAN! Ha úgy döntötök, hogy ez kerül a húsvéti asztalra, számoljatok vele, hogy a következő 10 évben ez lesz a sláger, mert mindenki vissza fogja tapsolni! 

Fotó: Fördős Peti

Kalácsburger hollandi mártással és húsvéti sonkával 

Nyilváááán nem létezik, hogy Jani ne burgeresítse a húsvétot, úgyhogy íme! Aranybarnára sült kalács, újhagyma, sajtos húspogi, pirult sonka, és mindennek a tetejébe még egy buggyantott tojás. Szerintünk az ilyen kaják miatt találták ki a foodporn kifejezést… 

Sonkás lasagne

Kevés hozzávalóból és a legalapabb húsvéti cuccokból olyan lasagnét rittyentettünk, hogy csuhaj! Ha esetleg olyan környéken éltek, ahol mérsékelten juttok hozzá friss dolgokhoz, akkor ez a tökéletes húsvéti recept! 

Sonkás-tormás hasé

Ugyan ez nem a vendégvárás időszaka, de attól még a szűk családot, vagy éppenséggel magatokat is kényeztethetitek ezzel a pofátlanul egyszerű, de annál királyabb haséval. 

Fotó: Gerócs Balázs
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások