Hirdetés

Alapkészítmények, amik nélkül lehet élni, csak minek?

Olaszos borsókrémleves bruschettával

A szárítottparadicsom-krémet pedig mentsétek le külön is!

Olasz húsgombóc zsályás aszaltszilva-mártással

Kétféle darált hús egy gombócban, mindez egy őrjítően jó mártással és polentával tálalva
Hirdetés

Alapkészítmények, amik nélkül lehet élni, csak minek?

Van kb. 10-20 olyan recept, amit ha egyszer jól elsajátítunk, utána gyakorlatilag örök életünkre meg van oldva az étkezésünk. Ezekből szedtünk össze most egy párat. :)
Hirdetés

Vörös pesztó

Mivel is kezdhetnénk, ha nem egy jó kis pesztórecepttel, amit gyakorlatilag bármire rá lehet kenni/tenni. Ha ebből van egy üveggel a hűtőben, már nagy baj nem lehet, hiszen tökéletes melegszendvicskrém, de jó bármilyen tésztára, rákenheted tortillalapra, ha feldobnád a reggelidet, vagy extrázhatod kicsit a natúr csirkemellet. Tényleg végtelen a lehetőségek tárháza, szóval szerintünk érdemes tartani belőle. 

A tökéletes gnocchi 

És akkor, hogy legyen is egyből mire rakni azt a vörös pesztót, nem árt tudni egy jó kis tészta alapreceptet, mi most a gnocchit választottuk ki! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, ráadásul simán fagyasztható, így legközelebb csak elő kell kapni, be a forró vízbe, és mehet is rá a kedvenc szószotok. 

A legjobb túrógombóc

Szerintünk nincs olyan ember, aki ne szeretné a túrógombócot. Egyszerűen minden jó benne! Szinte csak olyan dolog szükséges hozzá, ami a legtöbb háztartásban alapkelléknek számít, így alig kell venni hozzá valamit, ha rákívánunk. Gyorsan megvan, és a gyerekekkel sem szokott nagy vita lenni, ha ez a vacsi. 😀 

Lecsós szendvicskrém

A lecsó már önmagában az egyik legalapabb dolog, aminek a receptjét érdemes gimnazistaként, de legkésőbb a koliba vonulás előtt elsajátítani. Szintén egy megunhatatlan klasszikus, amit lehet variálni tojással, kolbásszal, rizzsel, de még káposztával is! Az ebből készült krémet pedig legalább ennyiféleképpen lehet hasznosítani, szóval hajrá-hajrá! 🙂 

Baracklekvár 

Már nem kell sokat várni, és tééényleg itt a nyár, vele pedig az isteni gyümölcsök – a barackokkal az élen! Márpedig az egyik legjobb dolog, ami a barackkal történhet, ha lekvár formájában üvegbe zárod, hogy egész évben élvezd! Már vége azoknak az időknek, mikor a lekvárfőzés napokig tartó meló volt, főleg, ha Nórin múlik. 😀 Ha kész, már mehet is a palacsintába, a süti belsejébe, tetejére, vagy csak simán a pirítósra! 

Tepertőkrém 

Azok pedig, akik nem tudnak meglenni hús nélkül, fel-tét-le-nül ki kell próbálniuk ezt a zseniális tepertőkrémet. Az általános iskola 3. osztályától felfelé bárki el tudja készíteni, és képtelenség megunni. 

Császárzsemle házilag 

Na de valamire rá is kell kenni ezt a sok király dolgot! A megoldás a császárzsemle. Hát el tudtok képzelni annál jobbat, mint hogy a még meleg és ropogós zsömle a sütőből egyenesen a szátokba vándorol? Ugye, hogy nem! Na jó, ez az élmény persze kiflivel sem utolsó. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások