Hirdetés

Ezek a világ legizgalmasabb hamburgerei!

Csípős csirkeszárny

Csípős, fűszeres, szaftos, olyan, amilyennek lennie kell!

Triplaszintes burger

Csirke, marha és sertéshús egy kolosszális méretű burgerben.
Hirdetés

Ezek a világ legizgalmasabb hamburgerei!

Hirdetés

Noha egyértelmű, hogy a hamburger őshazája az USA, de akad jónéhány más ország is, ahol a tökélyre fejlesztették ezt a zseniális kaját, melynek itthon még pápája is van. Figyeljetek, mert ilyet még nem láttatok!

1.jpg

FOTÓ: FLICKR/TIM LUCAS 

Németország – Hamburg steak

Ha valamit meg kéne választani a ma ismert hamburger elődjének, mindenképp ő lenne az. Fogtak egy steaket, apróra vágták (úgy értem, nagyon apróra), és húpogácsává formázták, mely formát az oroszoktól kölcsönzték még az 1700-as évek folyamán, akik pedig a mongoloktól nyúlták le a receptet két kumiszivás közben.

tmg-slideshow_xl.jpg

FOTÓ: FLICKR/KIM AHLSTRÖM 

Mexikó – Hamburguesas Mexicanas

Na, ez meg majdnem olyan, mint az északi szomszédaiké, kivéve, hogy dobnak bele egy kevés sonkát, meg sajtot, de sütve, aztán jöhet a többi klasszik mexikói feltét, mint a jalapeno, vagy az avokádó. Azért lássuk be, nagyon nem tették oda magukat.

tmg-slideshow_xl (1).jpg

FOTÓ: FLICKR/GREG HOLLAND 

Kelet-Ázsia – Rizsburger

Ha ezt mondjuk tudom előre, akkor borul térdre a fene egy nyomorult rámenburger előtt! A zsömlét itt formába tömörített rizspogácsák helyettesítik, a húsban meg előfordul minden: rántott garnéla, sült bojtorján (nem az együttes!), grillezett sertés, és marhacsíkok. És ezt még mindig burgernek hívják.

tmg-slideshow_xl (2).jpg

FOTÓ: WIKIPEDIA

India – Csirkés, vagy vegaburger

A hinduk és a muszlimok miatt a sertés és a marha annyira nem népszerű arrafelé, de azért ők is megoldották, hogy ne maradjanak ki a jóból. A Mekiben Maharaja Mac van, csak itt a marha (?) helyett csirkehúspogácsából. Vagy vehetjük a Vada Pav művésznevű versenyzőt is, ahol egy rántott krumplipogácsát találunk benne, mentacsatnival és zöld csilivel.

tmg-slideshow_xl (3).jpg

FOTÓ: FLICKR/YUSUKE KAWASAKI 

Dánia – Bøfsandwich

Magyarul marhás szendó, ki gondolta volna. Ez Dánia válasza a hambira: ketchup, mustár, és háromfajta hagyma: nyers, sült, és pirított. Van olyan (nem Wayne-nek való) vidék, ahol savanyú uborkát, remuládot és káposztát, vagy céklát és gravyt adnak hozzá.

tmg-slideshow_xl (4).jpg

FOTÓ: FLICKR/JANE MEJDAHL 

Szerbia – Pljeskavica

Általában kétfajta hús felhasználásával készül, melyek között lehett marha, bárány, sertés, vagy borjú, hagymával. Ezt általában magában eszik, zöldséggel, meg lepénnyel, de mehet bele még sajt, sonka, bacon, sőt, csípős paprika is. Zseni.

tmg-slideshow_xl (5).jpg

FOTÓ: WIKIPEDIA/BISO 

Kína – Szamárburger

A Donkey itt bizony nem Kong, sokkal inkább king! Felnőtt szamár húsa, egy laposkenyérben, amit shao bingnek hívnak, korianderrel és/vagy zöld paprikával. Hidegen és melegen is lehet enni, és állítólag a Ming dinasztiáig nyúlnak vissza a gyökerei, amikor az emberek rájöttek, hogy lehet nem a legjobb ötlet a lovaikat megenni. És lőn.

tmg-slideshow_xl (6).jpg

FOTÓ: FLICKR/PARTY LIN

Pakisztán – Shami kebab burger

Jelen esetben a húspogácsa bárány és lencse keveréke, mindez két szelet édesebb ízvilágú kenyér között. A feltét általában hagyma, ketchup, gyömbér, és rántotta.

tmg-slideshow_xl (7).jpg

FOTÓ: DESI BUN KABAB & GRILL 

Kanada – Hot Hamburg szendvics

Ezzel sem erőltették meg magukat túlzottan: fogtak egy normát hamburgert, és leöntötték barnamártással és sült krumplival szolgálják fel – poutine, valaki? (nem, nem Putyin). Állítólag bazi jó.

tmg-slideshow_xl (8).jpg

FOTÓ: WIKIPEDIA/GÖRLITZ 

ForrásThrillist

Azért a Legvidámabb Barakk Burgernél nincs keményebb, azt láttátok már?

NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások