Hirdetés

Húsos és vega menü a vasárnapi családozáshoz

Phat kaphrao, a legtutibb thai kaja

Ha bírjátok az ázsiai ízeket, ezt csekkoljátok!
Hirdetés

Húsos és vega menü a vasárnapi családozáshoz

Sok házban fejtörést okoz, hogy mi kerüljön vasárnap az asztalra. Na, de ezért (is) vagyunk mi! Hoztunk nektek egy húsmentes és egy hagyományosabb menü ötletet, hogy már ezen se kelljen gondolkodni. Csak sétáljatok el a legközelebbi boltba/piacra és szerezzétek be a legszebb hozzávalókat, utána meg gyűjtsétek a bókokat.
Hirdetés

Pulykanyakleves 

A húsleves a vasárnapok sztárja, mióta csak az eszünket tudjuk. Persze kétség sem férhet hozzá, hogy a nagyiénál/anyuénál nincs jobb, de ha épp egyikőjük sincs a közelben, úgy jól jöhet Lilla receptje is, mert isteni! Ehhez szerintünk a lúdgége tészta dukál a legjobban, de ha ti cérnametélttel/eperlevéllel vagy füstölt cickafarkkal szeretitek, ne hagyjátok magatokat befolyásolni! 😀 

Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával 

A túrós csuszát leggyakrabban harcsapaprikás mellé vagy önmagában szokták fogyasztani. Ákos viszont szeret formabontani, így ő most egy frankó oldalashoz készítette el, ami nemcsak brutál finom, de egyszerű is. Csak azért vonhatunk le egy pontot a Griffendéltől, mert a husinak kell két óra a sütőben (de meg fogja érni, ígérjük!), így azt javasoljuk, hogy ezzel kezdjetek. 

Szilvás kenyérpuding 

Ha már a levesben és az oldalasban elfáradtatok volna, ne aggódjatok, pont ezért raktunk ide egy megúszós-bedobós kenyérpudingot. Se szakértelmet, se türelmet nem igényel, viszont cserébe baromi finom! 

Fejtettbab-leves 

Egy igazán laktató, cuccos leves, egyszerűen tökéletes! Hagyományosan valamilyen füstölt hússal készül, de anélkül is fantasztikus ízbomba. Mi jó tejfölösen szeretjük, de kevesebbel, vagy anélkül is működik a dolog.

Sütőtökös-gesztenyés rizottó

Ha a tél rizottó lenne, akkor az szerintünk így nézne ki! Abszolút megéri egy picit őrizni a lábast és szorgosan kavargatni, mert a végeredmény egy eszméletlenül krémes, tuti intenzív rizottó lesz.

Fehér csokis panna cotta fűszeres csokiöntettel 

A pohárdesszertekben az a klassz, hogy a legtöbb szuperkönnyen elkészíthető. Viszont mindenképpen ezzel kezdjetek, mert ahhoz, hogy elérje a kellő textúrát, 4-5 órára van szüksége a hűtőben, majd további egy órára, ha már rajta van a fűszeres csokimáz. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások