Húsos és vega menü a vasárnapi családozáshoz
Pulykanyakleves
A húsleves a vasárnapok sztárja, mióta csak az eszünket tudjuk. Persze kétség sem férhet hozzá, hogy a nagyiénál/anyuénál nincs jobb, de ha épp egyikőjük sincs a közelben, úgy jól jöhet Lilla receptje is, mert isteni! Ehhez szerintünk a lúdgége tészta dukál a legjobban, de ha ti cérnametélttel/eperlevéllel vagy füstölt cickafarkkal szeretitek, ne hagyjátok magatokat befolyásolni! 😀
Pikáns oldalas paprikás-kapros csuszával
A túrós csuszát leggyakrabban harcsapaprikás mellé vagy önmagában szokták fogyasztani. Ákos viszont szeret formabontani, így ő most egy frankó oldalashoz készítette el, ami nemcsak brutál finom, de egyszerű is. Csak azért vonhatunk le egy pontot a Griffendéltől, mert a husinak kell két óra a sütőben (de meg fogja érni, ígérjük!), így azt javasoljuk, hogy ezzel kezdjetek.
Szilvás kenyérpuding
Ha már a levesben és az oldalasban elfáradtatok volna, ne aggódjatok, pont ezért raktunk ide egy megúszós-bedobós kenyérpudingot. Se szakértelmet, se türelmet nem igényel, viszont cserébe baromi finom!
Fejtettbab-leves
Egy igazán laktató, cuccos leves, egyszerűen tökéletes! Hagyományosan valamilyen füstölt hússal készül, de anélkül is fantasztikus ízbomba. Mi jó tejfölösen szeretjük, de kevesebbel, vagy anélkül is működik a dolog.
Sütőtökös-gesztenyés rizottó
Ha a tél rizottó lenne, akkor az szerintünk így nézne ki! Abszolút megéri egy picit őrizni a lábast és szorgosan kavargatni, mert a végeredmény egy eszméletlenül krémes, tuti intenzív rizottó lesz.
Fehér csokis panna cotta fűszeres csokiöntettel
A pohárdesszertekben az a klassz, hogy a legtöbb szuperkönnyen elkészíthető. Viszont mindenképpen ezzel kezdjetek, mert ahhoz, hogy elérje a kellő textúrát, 4-5 órára van szüksége a hűtőben, majd további egy órára, ha már rajta van a fűszeres csokimáz.