Hirdetés

Legjobb nemzeti kaják

Teljes kiőrlésű bagel

Bónuszként a híres-neves „bagel spice mix” receptjével.
Hirdetés

Legjobb nemzeti kaják

Továbbra is hasítunk ilyen-olyan országok legjobb kajáival, most azonban nem egy adott ország kizárólagos ételeit ajánljuk egy hétre, hanem több térség legklasszikabb csemegéit válogattuk össze! Indulhat az utazás?
Hirdetés

Velős csontos-mustáros lencsegulyás 

Mivel minden utazás otthonról indul, és a legutóbbi magyaros válogatásunkba nem fért be ez a recept, most nem hagyhattuk ki! Minden is benne van, amitől egy étel kiérdemli, hogy magyarosnak hívhassuk, és mivel saaaajnos még tart a hideg idő, egy jó tányér levessel nem lehet mellélőni. 

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával 

Mac and cheese osztrák módra. Csak annyit mondunk, hogy zse-ni-á-lis!!! A nokedliszaggatás ugyan nem a legkirályabb dolog az életben, de aránylag hamar túl lehet esni a dolgon, utána pedig már masszív élvezet követi, annyi sajttal, amennyit nem szégyelltek. A receptben megadott sajt csak jó tanács, bármilyen keményebb, félkemény aromás sajttal isteni lesz! Húsmentes hétfőkre is ideális választás.

Tenger gyümölcsei paella 

Légyszi, ne görgessetek kapásból tovább a langusztinok látványa miatt, ahogy Zoli is elmondja a videóban, úgy mi is ismételjük: sima garnélával is legalább olyan jó lesz! Ha fel akarjátok dobni a szürke hétköznapokat, ez a recept hibátlan, és mire kész a kaja, addigra titeket is magával ragad majd a spanyol életérzés. Amennyiben nem hívtátok meg vendégségbe a szomszéd kerületet, úgy felezzétek meg az arányokat, mert ez csak frissen jó. (Ha egy lusta vasárnap vágynátok mediterrán ízekre, de nincs kedvetek főzni, úgy irány a Pinxto!)

Görög kaja kis csavarral: vega muszaka

Most pedig húsevő olvasóinkat kérjük, hogy ne utasítsák el élből azt, amiben nincs egy ledarált fél állat, mert anélkül is lehet brutálisan jókat enni, és közben még a testünk is hálás lesz érte. A muszaka az egyik legtipikusabb görög kaja, ami finoman szólva sem egy lightos étel. Szerintünk aki azt állítja, hogy ebből a tepsiből hiányzik a hús, az vagy nem készítette még el, vagy hazudik! Szuperlaktató vacsi, amiből még másnap is tudtok vinni magatokkal a munkába. (Ha még több, másnap is bőven fogyasztható ebéd tippre éheztek, erre tessék!)

Francia hagymaleves sajtos bagettel 

Azzal, hogy feldaraboltátok a hagymákat, gyakorlatilag túlvagytok a vacsora nehezén – nem vicc. Jó, azt lehagytuk, hogy egy kicsit kell még kevergetni. Ne feledjétek, hogy minél többféle hagymát használtok, annál jobb! Az eredeti recept másfél-kétórás párolást igényel, de nekünk nincs annyi időnk, így titeket is megkíméltünk ettől. Ne hagyjátok le róla a sajtos bagettet, mert azt teszi fel az i-re a pontot! 

A legjobb orosz töltött tészta: pelmenyi

A vodka után valószínűleg a pelmenyi a második dolog, ami a legtöbb embernek eszébe jut ha arról van szó, mit fogyasztanak előszeretettel orosz barátaink. Ehhez a recepthez kell némi türelem és minimális kézügyeség – viszont a gyerekek biztosan nagyon szívesen segítenek majd előremozdítani ezt az ügyet. Ha azt gondoljátok, hogy nincs vodkás receptünk, nagyon tévedtek! 😀 

Indiai vajas csirke (vagy tofu)

Ugrottunk egy kicsit a térben, és máris megérkeztünk Indiába, akik szintén mesterei a gasztronómiának. Ha szeretitek az intenzív(ebb) ízeket, feltétlenül készítsétek el ezt a vajas csirkét, mert még a lábujjatokat is megnyaljátok majd! A vegák nyugodtan készítsék el tofuval, csak arra figyeljetek, hogy nagyon óvatosan keverjétek és forgassátok, nehogy összetörjenek a darabkák. 


Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások