TOP 3 keksz receptünk: Amivel megtölthetjük a kekszes dobozokat!
Ha van otthon kekszes dobozotok, annak mindig tele kell lennie. Egyrészt mert, menő, másrészt mert egy kávé mellé mindig jól jön, ha pedig betoppan a család vagy egy pár barát, akkor meg tudjuk őket valamivel kínálni. Ezek a mi kedvenc keksz receptjeink, nézzétek csak!
1. Csokis kókuszos zabkeksz
A zabkekszet mindenki imádja, de szerencsére nem kell mindig boltba mászkálnotok érte. Mutatunk nektek egy tuti receptet, amibe mi most csokit és gyömbért raktunk, de nyugodtan variálhatjátok kedvetekre, akár fahéjjal, kakaóporral is elkészíthetitek, vagy szórhattok bele apróra vágott kandírozott, szárított gyümölcsöt is!
Hozzávalók 30 db kekszhez
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tojás (M-es méret)
- 170 g liszt
- 180 g zabpehely
- 50 g kókuszreszelék
- 50 g étcsokipasztilla (vagy apróbb darabokra vágott étcsoki)
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őrölt gyömbérrel, sütőporral és a sóval. A vajas, cukros tojásos keverékkel összekeverjük a lisztes részt, jól összedolgozzuk a tésztát, diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük őket.
2. WHOOPIE PIE
Ha szereted az aprósütit, ami ráadásul csokis is, akkor ezt a receptet neked találták ki! “Nagy kövér oreo”-nak is szokták nevezni, ugyanis két pufi, puha csokis süti közé, hófehér mascarponekrémet töltünk. Nagyon finom, és biztosak vagyunk benne, hogy tutira az egész család kedvence lesz!
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tojás
- 50 ml tej
- 100 ml lefőzött, kihűtött presszó kávé
- 250 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- ¼ tk szódabikarbóna
- ¼ tk só
A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót, végül hozzáöntjük a tejet, kávét és robotgéppel simára keverjük. Habzsákba töltjük és két sütőpapírral bélelt tepsire 15-15 korongot nyomunk. Ha nincs habzsákunk, akkor evőkanállal is megoldható. 180 fokon légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük.A krémhez a mascarponét a porcukorral és a citrommal robotgép segítségével kikeverjük és 1-1 kihűlt korongot összetapasztunk vele.
3. Amaretti keksz, az olaszok habcsókja
Házilag roppanós, isteni finom amaretti kekszet készíteni nem is olyan nagy ördöngösség, és garantáltan nem fogsz ezután bolti verziót vásárolni! Gyorsan elkészíthető és a barátokkal, családdal töltött ebéd után, egy finom bor vagy kávé társaságában tutibiztos sikereket könyvelhetsz el, ráadásul fémdobozban sokáig eltartható, már ha marad belőle!
Hozzávalók (kb. 30 db-hoz)
- 200 g porcukor
- 200 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 tojásfehérje
- 1 tk mandula kivonat
- ¼ tk só
A porcukrot és a mandulalisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól eldolgozzuk. Beletesszük a mandula kivonatot, a sót és simára gyúrjuk. 15 grammos kis golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejüket kicsit lenyomkodjuk. 190 fokon, légkeveréses programon 13-15 percig sütjük.