Hirdetés
Karácsonyi menü

Utolsó pillanatos ehető ajándék tippek

Crêpes Suzette

A legklasszikusabb francia palacsinta!

Almás-vaníliás kalácspuding

Alul puha, szaftos, felül ropogós. Isssteni!
Hirdetés

Utolsó pillanatos ehető ajándék tippek

Még nem vagy elkésve semmivel ha menő ehető ajándékokkal szeretnéd meglepni a szeretteidet! Akár legyen sós vagy édes ajándék, megmutatjuk milyen tippjeink vannak a fa alá. ;)
Hirdetés

cukrozott fűszeres pekándió

Az ára miatt inkább csak az ünnepekkor szoktunk ilyet vásárolni, de ha valaki szeretné, sima dióból is elkészítheti. Tökéletes karácsonyi apró ajándék 🙂 A receptet itt találjátok.

omlós karamella 

Ha karácsonyra valamilyen gasztroajándékon töritek a fejeteket, akkor a kekszek, krémek, sütik mellett ezt a karamellát is vegyétek fel a listára! Igaz egy órácskát kb. ott kell állni a tűzhely mellett, de elég csak néha átkeverni az alapot, hogy ne égjen le. Utána pedig már csomagolhatjátok is a házi karamellákat szép ajándékzacskókba. A receptet keressétek itt.

viszkis csokiszalámi

Egyszerre ehető ajándék és egyszerre egy szuper desszert az ünnepi asztalon: ez a csokiszalámi, ami cseppet sem olyan félelmetes dolog, mint amilyennek a neve alapján tűnhet. Szalámit nem tartalmaz, csokit viszont annál inkább, a külseje alapján pedig leginkább egy olasz érlelt felvágottra hasonlít. Ha túltettük magunkat azon, hogy milyen jól néz ki és egy késsel nekiestünk, akkor pedig az is hamar kiderül, hogy nem csak szép, de nagyon finom is. Recept itt!

Fűszeres narancs chutney

A chutney egy nagyon különleges cucc, mivel édeskés is, savanykás is, de ezen felül némelyik még csíphet is. Igazából egy fűszeres szószféleségről beszélünk, ami nagyon jól illik húsokhoz, salátákhoz, vagy igazából mártások helyett bármihez, amihez szeretnétek. Mi most egy narancsos változatot hoztunk, próbáljátok ki ti is! A receptet itt keressétek.

A legalkoholosabb karácsonyi ajándék: rum babá

Nápolyban figyeltünk fel erre a brutális édességre, amit arrafelé nagyjából minden sarkon lehet kapni. Nagyon édes, nagyon rumos és kétféleképpen lehet hozzájutni: tejszínhabbal telepakolva, vagy alkoholos, citromos szirupba áztatva, üvegbe hosszú időre eltéve. Most az utóbbi verzió receptje következik. Vigyázzatok, simán be lehet nyomni tőle, autóba ne nagyon üljetek ha ettetek belőle! A receptet itt találjátok.

Ajándékozzatok nyers húst karácsonyra!

Az amcsiknál és Ausztráliában “jerky” néven találkozhattok furcsán összeszáradt, első ránézésre rághatatlannak tűnő húsdarabokkal. Na hát a dél-afrikaiaknál a pubokban, közértekben, benzinkutakon ugyanez fut, csak biltong néven. A húsimádók legjobb ajándéka. Receptet itt találtok.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások