Hirdetés

4 vicces és meglepő dolog, amit eddig még tuti nem tudtál ezekről a kajákról

Csokis-málnás macaron

Ehhez a francia változathoz még cukorszirupot sem kell készíteni!
Hirdetés

4 vicces és meglepő dolog, amit eddig még tuti nem tudtál ezekről a kajákról

Összeszedtünk nektek 4 olyan infót különböző ételekről, melyekre biztos, hogy soha nem gondoltatok eddig, miközben nagy boldogan tömtétek magatokba
Hirdetés

1. A banán bogyós gyümölcs, és nem fán terem

A banán botanikailag a bogyós gyümölcsök családjába tartozik, hiszen egy magháza van, és ebben a húsos velőben rengeteg kicsi mag található. Egy óriásira nőtt lágyszárú növény gyümölcs termésekkel, szára nem azonos a fák törzsével.

Banán
Fotó: Pixabay

2. A sajt a világ legnagyobb mennyiségben ellopott étele

A sajtok 4%-a kerül enyveskezűek birtokába. Ami meglepő, hogy állítólag nemcsak azok az emberek lopják ezt az ételt, akik rászorulnak, hanem olyanok is, akik tovább értékesítik. Tudniillik a sajtoknak akkora keletje van, hogy egy egész feketepiac alakult ki erre. Olaszországban van egy bank, ahol parmezán sajtért cserébe, akár kölcsönt is felvehetünk. Állítólag 200 millió dollár értékben van már sajtja a banknak. 

Sajt
Fotó: Pixabay

3.Nem lenne csokoládénk, ha nem lennének legyek

Nehéz lenne elképzelni az életet csoki nélkül, aminek létjogosultsága meglepő módon két mikroszkopikus méretű muslicafajnak köszönhető. Ezek az aprócska állatok (Euprojanissi és Forcipomyal) felelősek a kakaófák beporzásáért és megtermékenyítéséért. Na és persze azért, hogy nekünk folyamatosan legyen mi után nyúlni, amikor csappan a boldogsághormon-készletünk.

Csoki
Fotó: Pixabay

4. Július 4-én rekordmennyiségű hot dogot fogyasztanak az amerikaiak

Az Amerikai Egyesült Államok nemzeti ünnepén, a függetlenség napján annyi hot dogot szoktak beburkolni az emberek, hogy ötször ki lehetne rakni a Washington DC és Los Angeles közti távolságot velük. Májustól szeptemberig 7 milliárd darab kerül eladásra, ami annyit jelent, hogy átlagosan 818 darabot esznek meg másodpercenként a kontinensen. 

hotdog
Fotó: Pixabay
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások