Hirdetés

Az 55. adás receptjei: könnyed nyári kaják minikolbászokkal és egy cukkinis villám pastával

Hirdetés

Az 55. adás receptjei: könnyed nyári kaják minikolbászokkal és egy cukkinis villám pastával

Hirdetés

A mai adásban klassz, nyári ételek hoztunk nektek.Jani nem hazudtolja meg magát, és minikolbászkákkal rukkol elő, amikhez grill zöldségek és fetás polenta társul, de egy villám spagetti receptet is megoszt veletek, csirkemellel és cukkinivel. Vágjunk is bele!

Minikolbászok grill zöldségekkel és polentával

Hozzávalók:

A polentához:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 l forró víz
  • 7 dkg feta sajt
  • 1 ek vaj

A minikolbászokhoz:

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 4 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 tk szárított oregano
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1-2 ek olívaolaj
  • Só, bors

A pirított zöldségekhez:

  • 20 dkg apró szemű gomba
  • 7 db koktélparadicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 1/3 piros színű kaliforniai paprika
  • 1/3 sárga színű kaliforniai paprika
  • 1/3 zöld színű kaliforniai paprika
  • 1/2 közepes méretű cukkini

img_2724.JPG

A kukoricadarát, a vajat és a fetát (belemorzsolva) forró vízbe tesszük, majd összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az oregánót is és készre főzzük. A húshoz adjuk a felaprított fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk. A húsból kis kolbászokat formázunk és forró, olívaolajos serpenyőben, közepes lángon minden oldalukat aranybarnára sütjük. Egy forró olívaolajos serpenyőben, pár perc alatt megpirítjuk a gombákat, majd hozzáadjuk a vastagabb csíkokra vágott paprikát, a felkarikázott cukkinit, a nagyobb darabokra vágott hagymát és az egész koktélparadicsomokat. Összerázzuk és tovább pirítjuk. Végül sózzuk és a kisült kolbászkákkal, valamint a polentával tálaljuk.

Mascarponés-csirkés pasta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spaghetti
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bébispenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 csipet kakukkfű
  • Szerecsendió
  • Reszelt parmezán

img_2774.JPG

A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tesszük a felaprított fokhagymát, a felkockázott csirkemellet és a felkarikázott cukkinit. Miután megpirultak, hozzákeverjük a mascarponét, a kakukkfüvet és reszelünk bele szerecsendiót. Adunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből is. Belekeverjük a bébispenótot és a kifőtt tésztát. Végül a tetejére teszünk a sült koktélparadicsomokból és reszelt parmezánnal szórjuk meg az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások